5 γυναίκες που θα θέλατε να γνωρίσετε

[ad_1]

Ο κόσμος αυτός δεν θα αλλάξει ποτέ, ε; Ευτυχώς που υπάρχουν γυναίκες που δεν ακούν τις σειρήνες του κυνισμού και όχι μόνο αλλάζουν τη δική τους ζωή, αλλά και τη ζωή πολλών άλλων. Αυτές είναι οι ιστορίες 5 γενναίων γυναικών που θα θέλατε να γνωρίσετε.

Η Najiba από το Αφγανιστάν υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών

Najiba Afghanistan

«Στο Αφγανιστάν οι γυναίκες δεν θεωρούνται άνθρωποι ούτε φυσικά ίσες με τους άνδρες» λέει η 32χρονη Najiba, που μετά από εκπαίδευση από την ActionAid έγινε η πρώτη γυναίκα νομική βοηθός στη χώρα της. Στηρίζει με τη δουλειά της άλλες γυναίκες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους από το 2010.

Καταπολεμά την συνεχιζόμενη βία κατά των γυναικών μιλώντας στις γυναίκες για τα δικαιώματά τους. Αυτό σημαίνει ότι η Najiba αντιμετωπίζει πολύ συχνά απειλές κατά της ζωής της. Όμως δεν το βάζει κάτω.

Φωτογραφία: Lorenzo Tugnoli/ActionAid

Η Christal από τη Λιβερία τα έβαλε με τον έμπολα

Christal Liberia

Όταν ο έμπολα χτύπησε τη Λιβερία η Cristal, που έμενε στη Βρετανία για 12 χρόνια, αποφάσισε ότι πρέπει να βοηθήσει και έτσι έκανε αίτηση και βρήκε δουλειά στην ActionAid Λιβερίας.

Είδε ανθρώπους γύρω της να πεθαίνουν από έμπολα, αλλά έμεινε και βοήθησε ώστε η δουλειά της εκπαίδευσης και της επικοινωνίας που είχε αναλάβει να ολοκληρωθεί και οι άνθρωποι στη χώρα να αρχίσουν να ξαναχτίζουν τις ζωές τους.

Φωτογραφία: ActionAid

Η Carolyne από την Κένυα νίκησε τον αποκλεισμό

Carolyne Kenya

Η Carolyne είναι δασκάλα στο Kongelai της Κένυας. Όταν μεγάλωνε ήταν το μοναδικό κορίτσι στην τάξη της που αρνήθηκε να υποστεί κλειτοριδεκτομή. Η πίεση από το περιβάλλον της ήταν τεράστια, όμως, εκείνη κατάφερε όχι  μόνο να τελειώσει το σχολείο, αλλά να πάρει και πτυχίο.

Δουλεύει μαζί με την ActionAid για την εκπαίδευση των κοριτσιών ώστε να σταματήσει αυτό το απάνθρωπο έθιμο. Παρόλο που όλοι θεωρούσαν ότι δεν θα παντρευτεί ποτέ, η Carolyne παντρεύτηκε και έχει 4 παιδιά.

Φωτογραφία: ActionAid

Η Balvinder από την Ινδία ελευθερώνει σκλάβους

Balvinder India

Η Balvinder ανήκει σε μια ακτιβιστική ομάδα που στηρίζεται από την ActionAid Ινδίας και τα τελευταία 8 χρόνια έχουν απελευθερώσει 3179 εργάτες που δουλεύουν σε συνθήκες σκλαβιάς στα χωράφια, στην κατασκευή τούβλων και ως υπηρέτες, στο Punjab της Ινδίας.

Φωτογραφία: Srikanth Kolari/ActionAid

Η Marcia από τη Βραζιλία τα έβαλε με εταιρία και νίκησε

Marcia Brazil

Η Marcia ζει στο Passarinho, μια φτωχή περιοχή της Βραζιλίας. Μια μέρα το 2014 η αστυνομία ανακοίνωσε στους κατοίκους ότι η γη στην οποία ζουν παραχωρείται σε μια εταιρία και θα έπρεπε να φύγουν. Η Marcia ήταν μέλος του γυναικείου συνεταιρισμού και κινητοποιήθηκε αμέσως. Σε μια συνάντηση μεταξύ κατοίκων, δημοσιογράφων, των δημοτικών και πολιτειακών αρχών και τοπικών οργανώσεων που οργάνωσε η ActionAid, η Marcia σηκώθηκε και μίλησε για τα δικαιώματά που καταπατούνται και τις επιπτώσεις της απόφασης αυτής στη ζωή όλων. Μετά από συνεχείς πιέσεις η κυβέρνηση κήρυξε τη γη κοινωνικού ενδιαφέροντος ώστε όχι μόνο οι κάτοικοι να κρατήσουν τα σπίτια τους, αλλά να τους παρέχουν και τις βασικές υπηρεσίες.

Η κοινότητά που μένει η Marcia στηρίζεται από το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού. Η κόρη της συμμετέχει στο πρόγραμμα. Στήριξε και εσύ το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού

Φωτογραφία: Helder Tavares/ActionAid

Κεντρική φωτογραφία: Florian Lang/Actionaid

[ad_2]

Source link