Χρόνια πολλά Μαλάλα

[ad_1]

Τον προηγούμενο Οκτώβριο η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου. Οι Ταλιμπάν πυροβόλησαν στο κεφάλι ένα 14χρονο κορίτσι από το Πακιστάν όταν επέστρεφε από το σχολείο της. Είχε τολμήσει να πει και να γράψει στο μπλογκ της ότι τα κορίτσια πρέπει να πηγαίνουν κι αυτά στο σχολείο.

Η Μαλάλα είναι πολύ γενναία. Είναι από τους ανθρώπους που θαυμάζω βαθιά και ευγνωμονώ για όσα κάνουν για να φέρουν πραγματικές θετικές αλλαγές στον κόσμο μας.

File 11916

Φωτογραφία: Veronique de Viguerie/Getty Images

Σήμερα είναι τα γενέθλιά της. Γίνεται 16 και είναι πια αρκετά καλά ώστε να μπορεί να μιλήσει για πρώτη φορά στον ΟΗΕ. Εκείνη και εκατοντάδες άλλοι νέοι θα μιλήσουν στους αντιπροσώπους του οργανισμού για να τους πείσουν να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να έχουν την εκπαίδευση που τους αρμόζει.

Ένα κορίτσι με βιβλία στο χέρι φαίνεται ότι φοβίζει περισσότερο τους Ταλιμπάν από τα όπλα και τις βόμβες. Και όχι άδικα… Η εκπαίδευση και η γνώση είναι αυτές που αφαιρούν από τους σκοταδιστές τη δύναμή τους.

“Άνθρωποι σαν την Μαλάλα υπάρχουν ευτυχώς πολλοί. Και στην ActionAid έχουμε τη χαρά να τους γνωρίζουμε και να συνεργαζόμαστε μαζί τους. Άνθρωποι που τολμούν να πουν ότι τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν και ότι τα δικαιώματά τους πρέπει να τα σεβόμαστε.”

Στους νέους που θα μιλήσουν στον ΟΗΕ θα είναι και μια γυναίκα που δουλεύει με την ActionAid, η Zarmina Rasouli από το Αφγανιστάν, που είναι τώρα 27 χρονών και σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο. Στα 5 χρόνια που οι Ταλιμπάν κρατούσαν κλειστά τα σχολεία για τα κορίτσια, εκείνη συνέχισε να διαβάζει και τώρα διδάσκει και εμπνέει άλλα κορίτσια να συνεχίσουν το σχολείο.

Επομένως, εύχομαι Μαλάλα να είσαι γερή και δυνατή και να συνεχίσεις να κάνεις τον κόσμο μας καλύτερο για πολλά χρόνια ακόμα. Το ίδιο εύχομαι και όλους τους άλλους ανθρώπους που είναι σαν εσένα.

[ad_2]

Source link