Το όμορφο όνειρο της Κατερίνας μας!

Το όμορφο όνειρο της Κατερίνας μας!

Σήμερα το πρωί η Κατερίνα ξύπνησε μόνη της, ντύθηκε σαν αστραπή και ήρθε όσο πιο γρήγορα μπορούσε στο τραπέζι όπου είχαμε ετοιμάσει το πρωινό μας. Η αλήθεια είναι πως συνήθως δεν ξυπνάει μόνη της, αντιθέτως ετοιμάζεται σχεδόν πάντα τελευταία για το σχολείο!


Με το που κάθισε στο τραπέζι άρχισε να μας λέει ενθουσιασμένη:


«Ονειρεύτηκα ένα σπίτι μαγικό, όπως αυτά στα παραμύθια! Ήταν, λέει, φτιαγμένο ολόκληρο από σοκολάτα, η πόρτα και τα παράθυρα ήταν καραμελωμένα και στην αυλή υπήρχαν ζαχαρωτά λουλούδια! Εκεί μέσα, ζούσε μία μεγάλη οικογένεια, με πολλά παιδάκια και νεράιδες, που τα πρόσεχαν και τ’ αγαπούσαν. Και αν κάποιο παιδάκι, έχανε για λίγο το χαμόγελό του, τότε ερχόταν η πριγκίπισσα της Αγάπης που με το μαγικό ραβδί της, το βοηθούσε να χαμογελάσει ξανά!


Μετά ξύπνησα, κοίταξα γύρω μου και είδα, πως το σπίτι που μένω, δεν διαφέρει και πολύ από το σπίτι που ονειρεύτηκα! Και τότε, έτσι απλά, χαμογέλασα! Καλημέρα σε όλους»!


Κι έτσι χαμογελαστή όπως ήταν, έφαγε το πρωινό της, ήπιε την πορτοκαλάδα της, πήρε την τσάντα της και μαζί με τα άλλα παιδιά έφυγαν για το σχολείο.


Αχ! Κατερινάκι μας! Σου ευχόμαστε η ζωή σου να είναι πάντα σαν ένα όμορφο όνειρο!
 
*Το κείμενο γράφτηκε από τους εργαζόμενους που μεγαλώνουν τα παιδιά μας στα Σπίτια του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 

17/10/2016
 

Click And Donate Χαμόγελο Του Παιδιού