Τα παιδιά της δομής Σάμου πάνε θέατρο!

Ένα μαγευτικό ταξίδι στη χώρα της φαντασίας έκαναν τα ασυνόδευτα παιδιά που διαμένουν στη Μεταβατική Δομή Φιλοξενίας της ΜΕΤΑδρασης στη Σάμο, μέσα από την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης του γνωστού και αγαπημένου παραμυθιού του Σαρλ Περώ «Ο Παπουτσωμένος Γάτος», στο αρχαίο θέατρο στο Πυθαγόρειο.

Ενθουσιασμένα τα παιδιά, τραγούδησαν, μίλησαν με τους ηθοποιούς και απόλαυσαν κάθε λεπτό της παράστασης. Ευχάριστη έκπληξη ήταν τα κεράσματα σε λουκουμάδες και ποπ κορν που δέχτηκαν από τους άλλους θεατές της παράστασης τους οποίους δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν.

Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης, η μικρή Α. είπε στους φροντιστές της δομής φιλοξενίας: «Ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου! Ποτέ δεν είχα πάει στη χώρα μου σε θέατρο να δω κάτι τέτοιο. Σήμερα ήταν σαν να πήγα στην παράσταση με την οικογένειά μου». Αυτά τα συγκινητικά λόγια είναι που δίνουν δύναμη στους ανθρώπους της ΜΕΤΑδρασης να συνεχίζουν αδιάκοπα, να προσπαθούν για το καλύτερο, ξεπερνώντας κάθε δυσκολία και εμπόδιο.  


Οι Μεταβατικές Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης στη Σάμο και στη Χίο χρηματοδοτούνται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants) για την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος «Άσυλο και Μετανάστευση».
Funded by EEA and Norway Grants
Fund operated by ΣΟΛ Crowe and HumanRights360

Click And Donate ΜΕΤΑδραση