Προγράμματα τηλε-εκπαίδευσης της ΜΕΤΑδρασης

«Μένω στο σπίτι αλλά συνεχίζω να μαθαίνω την γλώσσα της χώρας στην οποία μένω».
«Διάβασα το μέιλ σας και είμαι πολύ χαρούμενη και ευχαριστώ για όλα. Είναι πολύ καλή ιδέα να συναντηθούμε μαζί στο μάθημα στο Ίντερνετ».
«Γεια σας, Δασκάλα!»
«Thank you for helping us learn Greek».

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα μηνύματα που στέλνουν καθημερινά οι μαθητές στους δασκάλους της ΜΕΤΑδρασης αναγνωρίζοντας την τιτάνια προσπάθειά τους για τη συνέχιση των μαθημάτων εξ αποστάσεως. Μηνύματα που αποτελούν την καλύτερη ανταμοιβή για όλους τους εκπαιδευτικούς της ΜΕΤΑδρασης και τους εξαιρετικούς εθελοντές μας, που αγωνίζονται προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να μην αποκλειστεί ούτε ένας μαθητής από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Με τη γνωστοποίηση της αναστολής λειτουργίας όλων των σχολείων της χώρας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η ομάδα Εκπαίδευσης της ΜΕΤΑδρασης αμέσως έβαλε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων και μεθόδων. Σε σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να δημιουργήσουμε 23 ψηφιακά τμήματα σύγχρονης και ασύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης με αντικείμενο διδασκαλίας τα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γερμανικά, χρησιμοποιώντας παράλληλα ποικίλα ψηφιακά μέσα και εργαλεία όπως την πλατφόρμα Google Classroom, το Skype κ.ά. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση και οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο έχει δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου από τους εκπαιδευτικούς ειδικά για τις ανάγκες κάθε τμήματος. Στα live streaming μαθήματα, γίνεται διδασκαλία νέας ύλης, δίνονται επεξηγήσεις και παρέχεται στους μαθητές η δυνατότητα άμεσης αλληλεπίδρασης, σαν να βρίσκονταν σε ένα πραγματικό σχολείο!

Μέχρι στιγμής στα εξ αποστάσεως μαθήματα της ΜΕΤΑδρασης έχουν αποκτήσει δυνατότητα πρόσβασης 282 ενήλικες και 206 ανήλικοι μαθητές από όλα τα σημεία της Ελλάδας, ενώ σε δύο εβδομάδες μαθημάτων έχουν ήδη συμμετάσχει ενεργά 125 μαθητές.

Η διαδικασία εγγραφής στα μαθήματα είναι πλέον ανοιχτή για μικρούς (6-18 ετών) και μεγάλους μαθητές. Για την εγγραφή στα μαθήματα απαιτείται η συμπλήρωση της φόρμας (σε σύνδεσμο παρακάτω) με λατινικούς χαρακτήρες και η αποστολή της στα email mkoumianaki@metadrasi.orgndimitrouka@metadrasi.org

Click And Donate ΜΕΤΑδραση