Οδηγός για τον μητρικό θηλασμό από την ομάδα της ΜΕΤΑδρασης στους Χώρους Μητέρας και Παιδιού

Metadrasi - METAdrasi the miracle of nature

Η ομάδα της ΜΕΤΑδρασης στους Χώρους Μητέρας και Παιδιού στην Υπηρεσία Ασύλου Αθήνας και Θεσσαλονίκης, παραμένει δραστήρια ακόμα και εν μέσω πανδημίας. Τα μέλη της ομάδας μας δημιούργησαν, με τη στήριξη της UNICEF και χρηματοδότηση από το DG HEALTH, έναν χρηστικό οδηγό για τον μητρικό θηλασμό. Στον οδηγό αυτό που διανέμεται στα αραβικά και τα φαρσί, οι μητέρες μπορούν να διαβάσουν για την αναγκαιότητα του μητρικού θηλασμού, τα οφέλη για το παιδί και για τη μητέρα, τις πιθανές προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν, τη σωστή διατροφή που πρέπει να ακολουθούν, καθώς και τη σωστή υγιεινή πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

«Ο οδηγός με βοήθησε πάρα πολύ. Διάβασα για πράγματα που δεν γνώριζα και τώρα προσπαθώ να τα εφαρμόζω όταν θηλάζω το μωρό μου», λέει η νέα μητέρα, Εσμέ.

Στο μεταξύ, όλο αυτό το διάστημα και λόγο των ιδιαίτερων συνθηκών, οι ομάδες μας στους Χώρους Μητέρας και Παιδιού, φροντίζουν να εκπαιδεύουν μητέρες και παιδιά ώστε να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στις προσπάθειες για τον περιορισμό της πανδημίας.

📌 Ανάμεσα στους εκατοντάδες αιτούντες άσυλο που συγκεντρώνονται καθημερινά στην Υπηρεσία Ασύλου στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, υπάρχουν πολλές μητέρες με μωρά και μικρά παιδιά, καθώς και ασυνόδευτα παιδιά. Συχνά χρειάζεται να παραμείνουν για αρκετή ώρα περιμένοντας. Αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες τους, η ΜΕΤΑδραση δημιούργησε το 2016 τον πρώτο Χώρο Μητέρας & Παιδιού στην Υπηρεσία Ασύλου Αθήνας, ενώ το 2017 δημιούργησε και έναν αντίστοιχο χώρο στην Υπηρεσία Ασύλου Θεσσαλονίκης.
▶️ (Διαβάστε για τη δημιουργία του πρώτου Χώρου Μητέρας & Παιδιού:).

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, οι μητέρες μπορούν να θηλάσουν και να φροντίσουν τα μωρά τους, ενώ τα μικρά παιδιά έχουν την ευκαιρία να παίξουν με ασφάλεια και να απασχοληθούν δημιουργικά από τα μέλη της ομάδας μας, με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών μας.


Κατεβάστε τον Οδηγό σε .pdf


Το πρόγραμμα Χώροι Μητέρας & Παιδιού υλοποιείται με τη στήριξη της UNICEF και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασύλου.

Click And Donate ΜΕΤΑδραση