Μια γλυκιά πράξη αλληλεγγύης από τα παιδιά της ΣΤ΄ Δημοτικού των Εκπ. Γεωργίου Ζώη

Με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Γεωργίου Ζώη είχαν την επιθυμία να εκφράσουν και να μοιραστούν τα συναισθήματά τους για κάποια άλλα παιδιά που έχουν μια τελείως διαφορετική παιδική ηλικία, που  έχουν φτάσει από μακρινές χώρες και βρίσκονται στην Ελλάδα χωρίς κανένα συγγενή τους.

Γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση μέσω διαδικτύου στην έξαρση της πανδημίας, αποφάσισαν τα χρήματα που συγκέντρωσαν από το χριστουγεννιάτικο bazaar τους να τα διαθέσουν για την αγορά δύο ηλεκτρονικών υπολογιστών τους οποίους προσέφεραν στα ασυνόδευτα παιδιά που μένουν στη Δομή Φιλοξενίας της ΜΕΤΑδρασης στην Αθήνα. Με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη, ετοίμασαν τις κούτες και έγραψαν επάνω τα μηνύματά τους για να δώσουν κουράγιο στα παιδιά και να τους δείξουν πόσο πολύ τα νοιάζονται.

Όταν οι κούτες έφτασαν στη Δομή της ΜΕΤΑδρασης δεν ανοίχτηκαν αμέσως, όπως συνήθως γίνεται. Τα ασυνόδευτα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από το περιτύλιγμα και με μεγάλη περιέργεια διάβασαν ένα-ένα τα μηνύματα. Συγκινήθηκαν από το ενδιαφέρον κάποιων άλλων παιδιών, που δεν τα γνωρίζουν αλλά νοιάζονται για αυτά και εξέφρασαν την επιθυμία να τα γνωρίσουν. Την επόμενη κιόλας μέρα μίλησαν για αρκετή ώρα με τους καινούργιους τους φίλους στο τηλέφωνο!

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Γεωργίου Ζώη γι’ αυτή την όμορφη πρωτοβουλία και τα συγκινητικά μηνύματά τους!

Click And Donate ΜΕΤΑδραση