Μαθαίνοντας την Αλφαβήτα της αλληλεγγύης – Στο κόκκινο – 105,5 FM

[ad_1]
«Αν δεν μιλάς τη γλώσσα, δεν μπορείς να μπεις στη καρδιά του άλλου, δεν σε καταλαβαίνουν. Αν μάθεις τη γλώσσα, μαθαίνεις και τους ανθρώπους».
Αυτά λέει ο Μουμπάρακ, μαθητής ελληνικής γλώσσας στη ΜΕΤΑδραση, ενώ η Χαρά, μια από τις εθελόντριες δασκάλες μας, αναφέρει:
«Ο σεβασμός και η γλυκύτητα που δείχνουν οι μαθητές είναι μοναδικά. Δεν μπορώ να το περιγράψω. Ακόμα και το σβήσιμο του πίνακα δεν με αφήνουν να το κάνω εγώ ή μου λένε συνεχώς “σας ευχαριστώ”». Και η εθελόντρια δασκάλα Κωνσταντίνα συμπληρώνει: «πέρα από τις γνώσεις και τη μεταδοτικότητα, αυτό που πρέπει σίγουρα να διαθέτεις, είναι ο σεβασμός του πολιτισμικού και γλωσσικού υπόβαθρου των μαθητών. Σε μία τέτοια τάξη, αυτά που παίρνεις είναι σαφώς περισσότερα από αυτά που δίνεις. Σου ανοίγει ορίζοντες».

Μαθαίνοντας την Αλφαβήτα της αλληλεγγύης – Στο κόκκινο – 105,5 FM

Δημήτρης Αβαρλής- Εδώ και πολλά χρόνια λειτουργούν στην Αθήνα σχολεία διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας. Στόχος είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να μάθουν την ελληνική γλώσσα για να μπορέσουν να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία, να επικοινωνήσουν, να διαχειρίζονται υποθέσεις νομικής φύσεως και να…
[ad_2]

Source