Επίσκεψη της Δομής Χίου στα Μαστιχοχώρια: Μαθαίνοντας για την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού

Τα ασυνόδευτα παιδιά που μένουν στις Μεταβατικές Δομές Φιλοξενίας της ΜΕΤΑδρασης, δεν χάνουν ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου όπου ζουν. Αυτή τη φορά, τα παιδιά της δομής της Χίου πραγματοποίησαν μία ξεχωριστή επίσκεψη στα Μαστιχοχώρια του νησιού και συγκεκριμένα στα όμορφα Νένητα. Εκεί, ένας μαστιχοκαλλιεργητής τους εξήγησε βήμα-βήμα πώς γίνεται η καλλιέργεια και ο καθαρισμός της μαστίχας, διαδικασίες που παραμένουν αμετάβλητες στα βάθη των αιώνων. Παράλληλα, ανέλυσε στα παιδιά τις απαιτούμενες διαδικασίες προετοιμασίας του δέντρου για τη συλλογή της μαστίχας.

Η συνάντηση δημιούργησε τόσο έντονο ενδιαφέρον στα παιδιά για τη μαστίχα που θέλησαν να μάθουν περισσότερα για την ιστορία της και ζήτησαν να συνεχίσουν την επίσκεψή τους στο Μουσείο Μαστίχας. Πληροφορίες για την ιστορία του νησιού, τις μεθόδους εξέλιξης στον τρόπο παραγωγής της μαστίχας, τη σημασία της στο εμπόριο της Χίου, καθώς και τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, άφησαν έκπληκτα τα παιδιά που έκαναν συνέχεια ερωτήσεις για να μάθουν όλο και περισσότερα.


Από τον Ιούνιο του 2020, οι Μεταβατικές Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης στη Σάμο και στη Χίο χρηματοδοτούνται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants) για την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος «Άσυλο και Μετανάστευση».

Funded by EEA and Norway Grants
Fund operated by ΣΟΛ Crowe and HumanRights360

Click And Donate ΜΕΤΑδραση