«ΕΓΩΙΣΤΕΣ»: Το νέο ντοκιμαντέρ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στις Νύχτες Πρεμιέρας

«ΕΓΩΙΣΤΕΣ»: Το νέο ντοκιμαντέρ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στις Νύχτες Πρεμιέρας

Το ντοκιμαντέρ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα «ΕΓΩΙΣΤΕΣ» θα φιλοξενηθεί στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

MSF

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στις 18.00 στον κινηματογράφο Δαναό Ι (Λεωφόρος Κηφισίας 109, ΜΕΤΡΟ Πανόρμου).

Πόλεμος, επείγουσες κρίσεις, πανδημίες. Οι εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική δράση έχουν συνηθίσει να εργάζονται στα πιο διαφορετικά και ακραία περιβάλλοντα του πλανήτη. Ωστόσο, λίγοι από αυτούς τολμούν να διεισδύσουν στον κόσμο των προσωπικών τους συναισθημάτων. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ, 40 εργαζόμενοι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και οι αγαπημένοι τους κάνουν ακριβώς αυτό: μιλούν χωρίς επιφυλάξεις για τον κίνδυνο, τη δέσμευση, την πρώτη αποστολή, τα βαθύτερα συναισθήματα, το πάθος, την επιστροφή στο σπίτι και τις ανείπωτες εμπειρίες που έχουν βιώσει.

Το ντοκιμαντέρ «ΕΓΩΙΣΤΕΣ» πραγματεύεται την απόλυτη δέσμευση και αφοσίωση των εργαζομένων στον ανθρωπιστικό χώρο στον ίδιο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Διερευνά, όμως, και το κατά πόσο είναι εγωιστική μία τέτοια επιλογή. Ο καθένας ξεχωριστά μοιράζεται τα συναισθήματα και τις εμπειρίες του.

Δεν είναι όμως μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που καταθέτουν τη μαρτυρία τους. Οι άνθρωποι με τους οποίους μοιράζονται τη ζωή τους αφηγούνται επίσης τη δική τους ιστορία. Πώς είναι η ζωή μαζί τους όταν επιστρέφουν από το πεδίο, αλλά και χωρίς αυτούς, όταν βρίσκονται σε αποστολή.

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος έγινε η φωνή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για αυτή την ταινία και το αποτέλεσμα είναι ένα πρωτότυπο ντοκιμαντέρ που ρίχνει φως στον εσωτερικό κόσμο των εργαζομένων στον ανθρωπιστικό χώρο, μια βουτιά στον βαθύτερο εαυτό τους.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ γίνεται στο πλαίσιο της επετείου των 50 χρόνων από την ίδρυση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. 50 χρόνια ιατρικής ανθρωπιστικής δράσης σε εστίες πολέμου, σε χώρες που έχουν υποστεί φυσικές καταστροφές και σε περιοχές που μαστίζονται από επιδημίες.

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση.

Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση εδώ.

Διάρκεια ντοκιμαντέρ: 55’’

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Stéphane Santini – Géraldine André – Laurence Hoenig – Pierre-Yves Bernard

Παραγωγή: Philippe Santini – Anthony Zanta – Laurent Dethes Angéline Julien – Thierry Cottin – Jean-Christophe Prégevole – Lucille Favre – Fanny Hostettler – Eveline Meier – Juliette Blume – Florence Dozol – Nora Teylouni

Αφήγηση: Αντώνης Καφετζόπουλος

Μετάφραση: Έλενα Χρηστοπούλου

Συγχρονισμός Υποτίτλων: Γεωργία Τσισμετζόγλου 

Με τη συμμετοχή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα | © Aftermedia 2020

Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2021.

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες, συντονιστείτε στα site του aiff.gr και του cinemagazine.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: Facebook AIFF, Instagram, Twitter.  

Το 27o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

 

Γενικές οδηγίες

H είσοδος, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, επιτρέπεται σε όσους/ες έχουν εμβολιαστεί, νοσήσει (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και έχουν πραγματοποιήσει αρνητικό rapid τεστ αντιγόνου εντός 48 ωρών, σε περίπτωση που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Για την είσοδο των θεατών θα ελέγχεται:
– το πιστοποιητικό εμβολιασμού / νόσησης ή rapid τεστ και
– ταυτοπροσωπία με επίδειξη ταυτότητας, διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης.          

H χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλες τις σειρές αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της προβολής.

Click And Donate –> ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ