Γιατροί Χωρίς Σύνορα για κλείσιμο ΠΙΚΠΑ: Αυτό το απάνθρωπο φιάσκο πρέπει να σταματήσει

Γιατροί Χωρίς Σύνορα για κλείσιμο ΠΙΚΠΑ: Αυτό το απάνθρωπο φιάσκο πρέπει να σταματήσει

Κι ενώ νομίζεις ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κλείνει τώρα το ΠΙΚΠΑ και μεταφέρει 74 ευάλωτους ανθρώπους από ένα ασφαλές μέρος στο Καρά Τεπέ, χωρίς προειδοποίηση. Το χάος και ο παραλογισμός στη Λέσβο φαίνεται να μην έχουν όριο.

MSF

Αντί να μεταφέρουν τους πολλούς ευάλωτους ανθρώπους που ζουν στη Μόρια 2.0 κάτω από άθλιες συνθήκες, σε ασφαλή καταλύματα, οι αρχές επιλέγουν να κλείσουν το ΠΙΚΠΑ- ένα από τα λίγα μέρη που φιλοξενεί ευάλωτα άτομα σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες.

Ταυτόχρονα, ο τοπικός δήμος επέβαλε ένα εξωφρενικό πρόστιμο 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στο ΠΙΚΠΑ επειδή προσφέρει στέγη σε ευάλωτους ανθρώπους. Καλούμε τις αρχές και την ΕΕ να σταματήσουν αυτόν τον παραλογισμό.

Το ΠΙΚΠΑ είναι ένα ασφαλές μέρος για άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά σωματικά και ψυχικά προβλήματα και η απομάκρυνση των ανθρώπων από εδώ είναι απλά παράλογη και σκληρή.

Αντίθετα, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να επενδύουν ενέργεια και πόρους για τη μετακίνηση ευάλωτων ανθρώπων και όσων διατρέχουν υψηλό κίνδυνο από την COVID-19 – πολλοί από τους οποίους είναι ασθενείς των Γιατρών Χωρίς Σύνορα – από τη Μόρια 2.0, σε ασφαλή καταλύματα στην ηπειρωτική χώρα και σε άλλα κράτη της ΕΕ. Αυτό το απάνθρωπο φιάσκο πρέπει να σταματήσει τώρα.

Click And Donate –> ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ