Διεθνής Αμνηστία

11 Μαρτίου, 2016 Οργανώσεις
Donation : /

Όραμα της Διεθνούς Αμνηστίας είναι ένας κόσμος όπου κάθε άνθρωπος θα απολαμβάνει τα δικαιώματα του.

Η Διεθνής Αμνηστία ιδρύθηκε το 1961 από τον Πίτερ Μπένενσον και είναι ένα παγκόσμιο, ανεξάρτητο, εθελοντικό κίνημα με 7 εκατομμύρια μέλη, ακτιβιστές και υποστηρικτές, με δομές και εθνικά Τμήματα και πάνω από 1800 επαγγελματικά στελέχη, οι οποίοι αγωνίζονται όλοι μαζί για να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και να σταματήσουν οι παραβιάσεις τους.
Το όραμά μας είναι κάθε άνθρωπος να απολαμβάνει τα ανθρώπινα δικαιώματα που αναφέρονται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και σε άλλα διεθνή πρότυπα.

Μέχρις ότου κάθε άνθρωπος να μπορεί να απολαμβάνει όλα τα δικαιώματά του, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας. Δεν θα σταματήσουμε αν κάθε άνθρωπος δεν ζει με αξιοπρέπεια, αν η φωνή του κάθε ανθρώπου δεν μπορεί να ακουστεί, αν δεν σταματήσουν τα βασανιστήρια και οι εκτελέσεις.

Τα μέλη μας και οι ακτιβιστές μας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος αυτής της προσπάθειας. Υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, στέλνοντας επιστολές ή ασκώντας θεσμική πίεση (lobbying) σ’ αυτούς που έχουν δύναμη και επιρροή, συμμετέχοντας σε ηλεκτρονικές και μη εκστρατείες, σε πορείες διαμαρτυρίας, σε δράσεις.

Οι έρευνες τις οποίες πραγματοποιούν οι ερευνητές μας, είτε επιτόπια είτε με τη διασταύρωση στοιχείων, έχουν ως αποτέλεσμα να δημοσιεύονται σε τακτική βάση δηλώσεις και εκθέσεις, μεταξύ των οποίων και η ετήσια έκθεσή μας. Αυτές οι πληροφορίες για τις παραβιάσεις παγκοσμίως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελούν τη βάση για την άσκηση πίεσης στους πάσης φύσεως ιθύνοντες (κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς, ένοπλες ομάδες, επιχειρήσεις και άλλους μη κυβερνητικούς παράγοντες) και επίσης για την κινητοποίηση των μελών και των ακτιβιστών μας (αποστολή επιστολών, υπογραφή εκκλήσεων, διοργάνωση δρώμενων, εκδηλώσεων, δημόσιων συζητήσεων, εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα) καθώς και για την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Μάθετε περισσότερα για την Διεθνή Αμνηστία

Κάνε Δωρεά

Related Causes

Μαζί για έναν καλύτερο κόσμο.

Το όραμά μας είναι πολλοί συνάνθρωποι μας να βρούν καταφύγιο κατανόησης, στοργής, φροντίδας και αρωγής.

Δωρεάν κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης.