Γιατροί Χωρίς Σύνορα

09 Μαρτίου, 2016 Ιατρικές οργανώσεις
Donation : /

40 χρόνια Ανεξάρτητη Ιατρική Ανθρωπιστική Δράση. Η συμμετοχή σου δυναμώνει τη δράση μας!

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières/MSF) είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση που παρέχει ιατρική φροντίδα σε ανθρώπους αποκλεισμένους από την υγειονομική περίθαλψη, σε θύματα βίας, φυσικών καταστροφών ή ενόπλων συγκρούσεων. Δρα με μοναδικό κριτήριο τις ιατρικές ανάγκες, ανεξάρτητα από φυλετικά, θρησκευτικά ή πολιτικά κριτήρια με στόχο την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου αλλά και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τις ανθρωπιστικές κρίσεις που μαίνονται στον πλανήτη.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ιδρύθηκαν το 1971 από ομάδα γιατρών και δημοσιογράφων και σήμερα λειτουργούν 21 τμήματα σε ισάριθμες χώρες. Περισσότεροι από 32.500 γιατροί, νοσηλευτές, ειδικοί ψυχικής υγείας, τεχνικοί και οικονομικοί διαχειριστές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε προγράμματα ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας σε περισσότερες από 65 χώρες.

Ποιος μπορεί να γίνει μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα
Αίτηση για να γίνει μέλος μπορεί να υποβάλει στην οργάνωση κάθε φυσικό πρόσωπο α) που έχει εργαστεί σε πρόγραμμα σε κάποια χώρα διαφορετική από τη δική του τουλάχιστον για 6 μήνες, β) που έχει εργαστεί με έμμισθη σχέση στα γραφεία της οργάνωσης για συνολικό διάστημα 12 μηνών και πάνω ή γ) που έχει προσφέρει εθελοντική εργασία για συνολικό διάστημα τουλάχιστον 2 ετών στα γραφεία της οργάνωσης.
Η εμπειρία του υποψήφιου μέλους μπορεί να έχει αποκτηθεί σε οποιοδήποτε γραφείο ή πρόγραμμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Δεν απαιτείται από τους υποψηφίους να είναι μόνιμοι κάτοικοι στην Ελλάδα ή να έχουν ελληνική ιθαγένεια.

Μάθετε περισσότερα για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Κάνε Δωρεά

Related Causes

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός επιτελεί ανθρωπιστικό έργο με σεβασμό στα δικαιώματα και το Δίκαιο.

Η πρώτη αποστολή των Γιατρών του Κόσμου είναι να θεραπεύσουν. Η δράση ωστόσο επεκτείνεται και πέρα από τον τομέα της υγείας.