«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» ξεκινούν το ταξίδι τους παρέχοντας δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις στα παιδιά της Κρήτης

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» ξεκινούν το ταξίδι τους παρέχοντας δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις στα παιδιά της Κρήτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Χανιά, 26 Σεπτεμβρίου 2016

 

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και εθελοντές γιατρούς κι οδοντιάτρους ξεκινούν το ταξίδι τους πραγματοποιώντας δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις στα παιδιά της Κρήτης

 

 

Στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλοίο της ANEKLINES «ΚΥΔΩΝ» στο λιμάνι της Σούδας ανακοινώθηκε η έναρξη της δράσης Προληπτικής Ιατρικής για τα παιδιά στην Κρήτη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» και εθελοντές γιατρούς κι οδοντιάτρους.


Το παρόν έδωσαν πλήθος εκπροσώπων φορέων, συλλόγων, δημοτικών αρχών και νοσοκομείων από όλην την Κρήτη, οι οποίοι αγκάλιασαν τη δράση Προληπτικής Ιατρικής και έδωσαν την υπόσχεση να συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».


Χαιρετισμό απηύθυνε ο Α΄αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES, κος Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τόνισε πως τόσο η εταιρία όσο και οι άνθρωποί της βρίσκονται και θα βρίσκονται δίπλα στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας τις υπηρεσίες τους.


Ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κος Κώστας Γιαννόπουλος ευχαρίστησε όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση καθώς και τους εκπροσώπους της ANEK LINES για τη φιλοξενία και δήλωσε: “Το 2013 επισκεφτήκαμε την Κρήτη με τον «Ιπποκράτη», πήγαμε σε 20 δήμους και εξετάσαμε συνολικά 4.800 παιδιά. Τρία χρόνια, μετά επιστρέφουμε και πάλι με τη δράση της Προληπτικής Ιατρικής για να βρεθούμε δίπλα στα παιδιά του νησιού, παρέχοντάς τους δωρεάν ποιοτικές προληπτικές εξετάσεις πάντα σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία”.


Και συμπλήρωσε: “Καταφέραμε να αποκτήσουμε και φυσική παρουσία στην Κρήτη, με πρώτο σταθμό στα Χανιά όπου από τον Οκτώβριο του 2014 λειτουργεί το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης θέτοντας όλες τις δράσεις μας στην υπηρεσία των παιδιών της Κρήτης. Άμεσα ολοκληρώνονται οι υποδομές για να ξεκινήσει η λειτουργία του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Ηρακλείου που θα αποτελεί και τη βάση της κινητής ιατρικής μονάδας εντατικής θεραπείας νεογνών και παιδιών, η οποία υπό το συντονισμό του ΕΚΑΒ, με άμεση διασύνδεση με το νοσοκομείο Ηρακλείου και στελεχωμένη με πιστοποιημένους διασώστες θα πραγματοποιεί διακομιδές σε όλη την Κρήτη. Βρισκόμαστε σε αναζήτηση χώρου στο Ρέθυμνο αλλά προέχει η εξασφάλιση των οικονομικών πόρων για τη λειτουργία του. Δεν λειτουργούμε ευκαιριακά, κάνουμε μελετημένες κινήσεις υπολογίζοντας τις δυνάμεις μας με κύριο γνώμονα την διασφάλιση της ποιότητας στις υπηρεσίες μας”.

Από τις 26 Σεπτεμβρίου έως και τις 29 Οκτωβρίου το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» θα επισκεφτεί τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, τον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα όπου θα πραγματοποιήσει δωρεάν οδοντιατρικό, παιδιατρικό, οφθαλμολογικό, αλλεργιολογικό, δερματολογικό, ορθοπαιδικό και ωτορινολαρυγγολογικό προληπτικό έλεγχο σε παιδιά διαφόρων ηλικιών.

Η δράση Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά πραγματοποιείται χάρη στην υποστήριξη και τη συνεργασία των Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου, Λασιθίου, του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνης, του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, του Βενιζέλειου Πανάνειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Συμμετέχουν επίσης οι Α’θμιες & Β’θμιες Διευθύνσεις εκπαίδευσης Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου, η Τροχαία καθώς και ο Ερυθρός Σταυρός – Τμήματα Νοσηλευτικής Χανίων, Ρεθύμνου, Ηράκλειου και Αγίου Νικόλαου.

 

Συγκεκριμένα, το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» θα βρεθεί:
● Χανιά: 26-30 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Αγοράς, ώρες 08:30-16:30
● Ρέθυμνο: 3-7 Οκτωβρίου στη Μαρίνα Ρεθύμνου, ώρες 08:30-16:30
● Ηράκλειο: 10-14 Οκτωβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας, ώρες 08:30-16:30
● Άγιος Νικόλαος: 17-21 Οκτωβρίου στη Μαρίνα Αγ. Νικολάου, ώρες 08:30-16:30
● Ιεράπετρα: 24-29 Οκτωβρίου (δεν λειτουργεί 28/10), ώρες 08:30-16:30

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί τη δράση Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά από το 2002 και απευθύνεται πανελλαδικά σε όλα τα παιδιά με έμφαση σε αυτά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και που λόγω οικονομικών ή άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τις 3 κινητές ιατρικές μονάδες του (κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», Ακουολογική/Οφθαλμολογική μονάδα, Οδοντιατρική μονάδα) το 2015 παρείχε δωρεάν 24.749 εξετάσεις προληπτικής ιατρικής σε 15.038 παιδιά. Το α’ εξάμηνο του 2016 παρείχε 8.308 δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε 5.033 παιδιά πανελλαδικά ενώ βρέθηκε και δίπλα στα παιδιά πρόσφυγες μετανάστες παρέχοντας 3.563 εξετάσεις και 4.318 φαρμακευτικά σκευάσματα.


Από το 2013, η κινητήριος δύναμη του οδοιπορικού του «Ιπποκράτη» και των κινητών μονάδων είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust, σε συνεργασία με τις 3 τοπικές εταιρίες του ομίλου Johnson & Johnson, την φαρμακευτική εταιρία Janssen, την Johnson & Johnson καταναλωτικά προϊόντα, και την Johnson & Johnson ιατροτεχνολογικά προϊόντα.


Διαχρονικός υποστηρικτής κάθε δράσης που υλοποιεί το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» στην Κρήτη είναι η ANEKLINES & η BLUESTARFERRIES.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά:
● Την ANEK LINES για τη φιλοξενία καθώς και το πλήρωμά της που επιμελήθηκε τα παραδοσιακά κεράσματα
● Την εταιρία Chania Sounds και τον Μάνθο Μαραβελάκη για την οπτικοακουστική κάλυψη
● Τον κον Μπαλαδάκη Γιώργο για την φωτογραφική κάλυψη

Click And Donate Χαμόγελο Του Παιδιού