«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» επισκέπτεται τον Άγιο Νικόλαο

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» επισκέπτεται τον Άγιο Νικόλαο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Χανιά, 17 Οκτωβρίου 2016

 

 

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» επισκέπτεται τον Άγιο Νικόλαο όπου μαζί με τον Ιατρικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λασιθίου, θα παρέχουν δωρεάν προληπτικές ιατρικές/οδοντιατρικές εξετάσεις στα παιδιά

 

 

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ξεκίνησε το οδοιπορικό του στην Κρήτη παρέχοντας δωρεάν ιατρικές κι οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά διαφόρων ηλικιών με τη συμμετοχή και τη συνεργασία των Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων, των Γενικών Νοσοκομείων, των Α’θμιων & Β’θμιων Διευθύνσεων εκπαίδευσης, της Τροχαίας, του Ερυθρού Σταυρού, των Δήμων Χανιών, Ρεθύμνης, Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ιεράπετρας.

 

Πρώτος σταθμός του κινητού πολυϊατρείου «Ιπποκράτης» ήταν τα Χανιά όπου από τις 26 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, εξετάστηκαν δωρεάν από εθελοντές γιατρούς/οδοντιάτρους των Χανιών 297 παιδιά, πραγματοποιώντας 924 εξετάσεις.

 

Δεύτερος σταθμός του κινητού πολυϊατρείου «Ιπποκράτης» ήταν το Ρέθυμνο όπου από τις 03 έως και τις 07 Οκτωβρίου, εξετάστηκαν δωρεάν από εθελοντές γιατρούς/οδοντιάτρους του Ρεθύμνου 221 παιδιά, πραγματοποιώντας 624 εξετάσεις.

 

Τρίτος σταθμός του κινητού πολυϊατρείου «Ιπποκράτης» ήταν το Ηράκλειο όπου από τις 10 έως και τις 14 Οκτωβρίου, εξετάστηκαν δωρεάν από εθελοντές γιατρούς/οδοντιάτρους του Ηρακλείου 287 παιδιά, πραγματοποιώντας 819 εξετάσεις.

 

Επόμενος σταθμός ο Άγιος Νικόλαος, όπου από τις 17 έως και τις 21 Οκτωβρίου ο «Ιπποκράτης» θα βρίσκεται στην προβλήτα του λιμανιού. Εθελοντές γιατροί και οδοντίατροι θα πραγματοποιούν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στα παιδιά από τις 08:30 έως και τις 16:30.  

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί τη δράση Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά από το 2002 και απευθύνεται πανελλαδικά σε όλα τα παιδιά με έμφαση σε αυτά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και που λόγω οικονομικών ή άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τις 3 κινητές ιατρικές μονάδες του (κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», Ακουολογική/Οφθαλμολογική μονάδα, Οδοντιατρική μονάδα) το 2015 παρείχε δωρεάν 24.749 εξετάσεις προληπτικής ιατρικής σε 15.038 παιδιά. Το α’ εξάμηνο του 2016 παρείχε 8.308 δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε 5.033 παιδιά πανελλαδικά ενώ βρέθηκε και δίπλα στα παιδιά πρόσφυγες μετανάστες παρέχοντας 3.563 εξετάσεις και 4.318 φαρμακευτικά σκευάσματα.


Από το 2013, η κινητήριος δύναμη του οδοιπορικού του «Ιπποκράτη» και των κινητών μονάδων είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust, σε συνεργασία με τις 3 τοπικές εταιρίες του ομίλου Johnson & Johnson, την φαρμακευτική εταιρία Janssen, την Johnson & Johnson καταναλωτικά προϊόντα, και την Johnson & Johnson ιατροτεχνολογικά προϊόντα.


Διαχρονικός υποστηρικτής κάθε δράσης που υλοποιεί το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» στην Κρήτη είναι η ANEKLINES & η BLUESTARFERRIES.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί:

το ξενοδοχεία Galaxy Iraklio Hotel & Capsis Astoria Hotel για τη διαμονή στο Ηράκλειο

την Εταιρεία G4S για τη φύλαξη του «Ιπποκράτη» στo Ηράκλειο 

 

Επόμενοι σταθμοί του κινητού πολυϊατρείου: 

Ιεράπετρα: 24-29 Οκτωβρίου (δεν λειτουργεί 28/10) στην είσοδο του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας, ώρες 08:30-16:30

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» στην Κρήτη:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Τηλ. 28210-73000

kriti@hamogelo.gr

Click And Donate Χαμόγελο Του Παιδιού