«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη συμμετοχή πρωτοπόρων της Τεχνολογίας από όλο τον κόσμο διοργάνωσε Hackathon για την ενίσχυση των δράσεών του

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη συμμετοχή πρωτοπόρων της Τεχνολογίας από όλο τον κόσμο διοργάνωσε Hackathon για την ενίσχυση των δράσεών του

 

Την καινοτόμα πρωτοβουλία του Hackathon υλοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Effect International με έδρα το Los Angeles φέρνοντας στην Ελλάδα πρωτοπόρους της παγκόσμιας τεχνολογικής κοινότητας με σκοπό να αναπτύξουν εργαλεία και υπηρεσίες προς όφελος των δράσεων του ελληνικού Οργανισμού για τα Παιδιά.  

 

Συγκεκριμένα, 26 πρωτοπόροι με τεχνικό και ακαδημαϊκό υπόβαθρο από εταιρείες στην Αμερική και την Ευρώπη συναντήθηκαν στην Αθήνα από τις 19 ως τις 25 Σεπτεμβρίου προσκεκλημένοι από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και του Οργανισμού effect.org με στόχο να δώσουν απτές λύσεις και εργαλεία γύρω από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός σε θέματα παιδικής προστασίας με έμφαση στις αυξανόμενες ανάγκες που δημιουργεί η προσφυγική κρίση για χιλιάδες παιδιά και οικογένειες. Οι συμμετέχοντες γνώρισαν από κοντά τις δράσεις και τις υποδομές του Οργανισμού, ενώ στη συνέχεια σχημάτισαν ομάδες που εργάστηκαν για τη δημιουργία λύσεων.  

 

Κατά την επίσημη έναρξη του hackathon, που έλαβε χώρα στο Orange Grove της Ολλανδικής Πρεσβείας, ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος προερχόμενος επαγγελματικά από το χώρο της τεχνολογίας, αφού αναφέρθηκε στη δημιουργία, στις δράσεις και στις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού στάθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τεχνολογία για να δίνονται λύσεις στα προβλήματα των παιδιών. Ο κ. Γιαννόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημαντική στήριξη που διαχρονικά προσφέρει ο κόσμος, αλλά και οι εταιρείες που τόσα χρόνια αγκαλιάζουν «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρέσβυς της Ολλανδίας στην Ελλάδα, κ. Caspar Veldkamp, ο κ. Αντώνης Μονοκρούσος, CEO της Oracle Ελλάδος, o κ. Αντώνης Τσιμπούκης, Γενικός Διευθυντής της CISCO Ελλάδος, ο κ. Νίκος Χαραλάμπους, Γενικός Διευθυντής της CYTA Ελλάδος, o κ. Ηρακλής Μοσκώφ, Εθνικός Εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων και η εκπρόσωπος του ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας), κα Μαντή.

 

Με την ολοκλήρωση του τριήμερου hackathon οι συμμετέχοντες παρουσίασαν στην Ομάδα του Οργανισμού μας τα αποτελέσματα, τις προτάσεις και τις λύσεις που δημιούργησαν για «Το Χαμόγελο του Παιδιού».  Στόχος είναι το επόμενο διάστημα να υλοποιηθούν οι σχεδιαζόμενες λύσεις και να υλοποιηθούν στην υπηρεσία του Οργανισμού και των χιλιάδων παιδιών που υποστηρίζει.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την Ολλανδική Πρεσβεία στην Ελλάδα για την ευγενική παραχώρηση του Orange Grove και την εταιρεία Dominos Pizza για την ευγενική της προσφορά.

 

3/10/2016

Click And Donate Χαμόγελο Του Παιδιού