Τηλε-εκπαίδευση και στο 2ο lockdown: Ούτε μία ημέρα χαμένο μάθημα

Το δεύτερο lockdown είναι πραγματικότητα. Όμως τα μαθήματα ελληνικών δεν σταμάτησαν ούτε μια ημέρα στην Αθήνα και το εκπαιδευτικό κέντρο της ΜΕΤΑδρασης. Με την πολύτιμη εμπειρία που απέκτησε όλη η ομάδα στη διάρκεια του πρώτου lockdown και δεδομένων των εξελίξεων, οι εκπαιδευτικοί μας προετοίμασαν τους μαθητές τους, μικρούς και μεγάλους, μέσα από προσομοιώσεις τηλε-εκπαίδευσης. Το αποτέλεσμα ήταν την πρώτη ημέρα υλοποίησης εξ αποστάσεως μαθημάτων όλοι οι μαθητές να συνδεθούν μέσω zoom και να κάνουν τα μαθήματά τους.

Η Fatime*, μόλις είδε το μήνυμα της καθηγήτριάς της, ένιωσε ανακουφισμένη και περίμενε από τη μία το μεσημέρι μπροστά στον υπολογιστή να ξεκινήσει το μάθημά της στις δύο! «Όλοι οι μαθητές ανυπομονούσαν να ξεκινήσουν τα μαθήματα γιατί βαριούνται όλη μέρα κλεισμένοι μέσα στο σπίτι. Ο ένας βοηθούσε τον άλλο μέσα σε ένα ιδιαίτερα θερμό και ευχάριστο κλίμα και το μάθημα κύλησε πολύ όμορφα» αναφέρει η Νικολέτα, εκπαιδευτικός της ΜΕΤΑδρασης. Ενώ η εκπαιδευτικός Αναστασία συμπληρώνει για τους μικρούς μαθητές της ΜΕΤΑδρασης: «Είναι αξιομνημόνευτη η τρομερή προσπάθεια των παιδιών για συμμετοχή. Ακόμα κι αν μπερδεύονται ή δυσκολεύονται δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία να «συναντήσουν» τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους και καταφέρνουν να ξεπερνούν όλα τα τεχνικά εμπόδια δείχνοντας πόσο ισχυρό κίνητρο έχουν για να μάθουν και να προοδεύσουν».

*Το όνομα έχει αλλάξει για την προστασία της ταυτότητας της γυναίκας.


▶️ Από το 2010 η ΜΕΤΑδραση παρέχει μαθήματα ελληνικών σε ενήλικες πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι και σήμερα, η ΜΕΤΑδραση πραγματοποιεί προγράμματα μη τυπικής εκπαίδευσης, που απευθύνονται σε ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες ηλικίας 6-18 ετών. Πρόκειται για μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας (Ελληνικά, Μαθηματικά, Αγγλικά, Γερμανικά) για παιδιά εγγεγραμμένα στην τυπική εκπαίδευση, καθώς και για μαθήματα ελληνικών, αγγλικών και γερμανικών για παιδιά ηλικίας 16-18 ετών, τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα στην τυπική εκπαίδευση

📌 Η διαδικασία εγγραφής στα μαθήματα είναι ανοιχτή προς όλους τους ενδιαφερόμενους και πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στις διευθύνσεις mkoumianaki@metadrasi.org και ndimitrouka@metadrasi.org


Οι εκπαιδευτικές δράσεις της ΜΕΤΑδρασης στην Αθήνα για παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες πραγματοποιούνται με τη στήριξη Liu Kuo-Chun Educational Foundation, Hong Kong. Τα μαθήματα ελληνικών για ενήλικες πρόσφυγες και μετανάστες πραγματοποιούνται με τη στήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

❗️Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές μας για την πολύτιμη στήριξη!

Metadrasi - 124554310 3151151048359598 3940074584075192452 o

Click And Donate ΜΕΤΑδραση