Τα Angry Birds έκαναν παρέα στον μικρό μας φίλο μέχρι να φτάσουμε στο νοσοκομείο!

Τα Angry Birds έκαναν παρέα στον μικρό μας φίλο μέχρι να φτάσουμε στο νοσοκομείο!

Η εμπειρία των παιδιών που διακομίζονται με τις κινητές ιατρικές μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών και παιδιών του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι μια εμπειρία ζωής. Μέσα στα ασθενοφόρα μας υπάρχει η δυνατότητα προβολής παιδικών ταινιών ώστε να κάνουμε τα παιδιά να νιώθουν άνετα κι ευχάριστα όσο διαρκεί η διακομιδή τους προς το νοσοκομείο.


Αυτό συνέβη και με τον μικρό μας φίλο από την Συρία που στις 4 το πρωί χρειάστηκε να μεταφερθεί από το προσωρινό κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων που φιλοξενείται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Του δείξαμε τη λίστα με τις επιλογές από τις ταινίες και μας έδειξε εντυπωσιασμένος με το μικρό του δαχτυλάκι τα ANGRY BIRDS. Αμέσως το κλάμα του σταμάτησε και αφοσιώθηκε στην ταινία, που τον συνόδεψε μέχρι να φτάσουμε στο νοσοκομείο.


Η εμπειρία ήταν μοναδική για τον μικρό Ιγιέτ αλλά και για τον πατέρα του, που τον συνόδευε. Μόλις φτάσαμε στο νοσοκομείο ο μικρός φανερά πιο ήρεμος δεν ήθελε να φύγει από κοντά μας ενώ ο μπαμπάς του δεν ήξερε πώς να μας δείξει την ευγνωμοσύνη του, κάνοντας μας περήφανους που κάναμε ακόμα ένα παιδί να χαμογελά.

*Το κείμενο γράφτηκε από το πλήρωμα των διασωστών στο Τμήμα Στήριξης Παιδιών με προβλήματα υγείας του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 

11/10/2016

Click And Donate Χαμόγελο Του Παιδιού