Τα παιδιά της Δομής Χίου ετοιμάζουν μαγιάτικα στεφάνια!

Με ολάνθιστο κήπο έμοιαζε το τραπέζι εργασίας στη Μεταβατική Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της Χίου, όπου τοποθετήθηκαν λουλούδια και κλαριά για την κατασκευή των πρωτομαγιάτικων στεφανιών! Τα παιδιά, μαζεμένα γύρω από το τραπέζι, διάλεγαν πολύ προσεκτικά τα λουλούδια που θα στόλιζαν τα στεφάνια τους αλλάζοντας συνεχώς συνδυασμούς χρωμάτων και σχεδίων ανάλογα με τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες. Η αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα ήταν μεγάλη καθώς τα στεφάνια προορίζονταν για δώρο στους γείτονες και έπρεπε να είναι τα ωραιότερα που είχαν πάρει ποτέ τους!

Αφού ολοκλήρωσαν τις ετοιμασίες, τα παιδιά με τα στεφάνια στα χέρια και τις μάσκες στα πρόσωπα, ξεχύθηκαν στη γειτονιά και άρχισαν να χτυπάνε κουδούνια για να μοιράσουν τα δώρα τους. Κάποιοι γείτονες άνοιξαν τις πόρτες τους και δέχτηκαν με μεγάλη χαρά τα δώρα των παιδιών, ευχαριστώντας τα για τη χειρονομία, κάνοντας τα πρόσωπά τους να φωτίζονται! Τι και αν κάποιοι γείτονες δεν άνοιξαν τις πόρτες τους και κάποιοι άλλοι πήραν με δυσκολία τα στεφάνια; Τα παιδιά ευχήθηκαν σε όλους καλή Πρωτομαγιά με την ελπίδα του χρόνου που θα ξαναμοιράσουν στεφάνια να καταφέρουν να ανοίξουν και αυτές τις πόρτες. Γιατί τα παιδιά μπορούν ακόμα να ονειρεύονται και να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο που να χωράει όλους τους ανθρώπους και τα δώρα που φέρνει ο καθένα τους. Καλή Πρωτομαγιά!
🌼🌺🌻🌸🌹🌷

Από τον Ιούνιο του 2020, η Μεταβατική Δομή Φιλοξενία Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης στη Χίο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants) για την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος «Άσυλο και Μετανάστευση».

Funded by EEA Grants
Fund operated by ΣΟΛ Crowe and HumanRights360

Click And Donate ΜΕΤΑδραση