Συνεχίζεται για 6η χρονιά το επισιτιστικό πρόγραμμα Βοήθειας Τροφίμων της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”, είναι ένα μεγάλο κίνημα αγάπης. Πονάει η ψυχή μου που για μία ακόμη χρονιά, υπάρχουν αδελφοί μας, οι οποίοι δεν έχουν ούτε το αναγκαίο φαγητό της ημέρας».

Τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά που θα καταθέσουν οι επωφελούμενοι σε 145 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

O Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” στα πλαίσια του κοινωνικού έργου που προσφέρει σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, προβαίνει στη συλλογή νέων αιτήσεων για την παροχή βοήθειας σε τρόφιμα για το έτος 2018

Στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Ρουφ αύριο Δευτέρα στις 12:30 , παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, οι ιερείς των Ενοριακών Φιλόπτωχων Ταμείων της Ι. Αρχιεπισκοπής, θα ενημερωθούν από τον Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης και τον Γενικό Διευθυντης της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα για τις λεπτομέρειες του επισιτιστικού προγράμματος και θα παραλάβουν πλήρη φάκελο οδηγιών.

ap02

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, αναφερόμενος στη συνέχεια του Προγράμματος «Η Εκκλησία στο σπίτι» ευχαρίστησε τους χιλιάδες ανώνυμους πιστούς που στηρίζουν το έργο αυτό λέγοντας: « Δεν είναι έργο ενός ανθρώπου, του Αρχιεπισκόπου, είναι έργο όλων. Η “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” δημιουργήθηκε για να στηρίζει αυτό το έργο των ποιμένων της Εκκλησίας μέσα από συνεργασίες με άλλους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, όπως ο IOCC, αλλά και με ιδιώτες. Όταν δημιουργήσαμε την “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”, το όραμα μου ήταν να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κίνημα αγάπης. Δοξάζω τον Θεό που ακριβώς αυτό επιτύχαμε. Πονάει πραγματικά η ψυχή μου που για μία ακόμη χρονιά, υπάρχουν αδελφοί μας, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή κατάσταση σε σημείο να μην έχουν ούτε το αναγκαίο φαγητό της ημέρας. Παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε συνεχίζουμε αυτό το έργο της αγάπης μέχρι να βγούμε στην αντίπερα όχθη».

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης ευχαρίστησε τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Αρχιεπισκοπής μας, την “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”, και τον Οργανισμό “IOCC”, που για μία ακόμη χρονιά συνεχίζουν να παρέχουν τεράστια στήριξη στο έργο των ενοριών της Αρχιεπισκοπής. «Είναι σημαντικό», επισήμανε, «ότι οι ιερείς μας σε συνεργασία με τα έμπειρα στελέχη της «Αποστολής» και τους πολυάριθμους εθελοντές μας προβαίνουν κάθε χρόνο σε λεπτομερή και εμπεριστατωμένη καταγραφή των αδυνάμων συνανθρώπων μας με σεβασμό στην τιμή και την αξιοπρέπεια τους”.

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες για την στήριξη των πτωχότερων εκ των πτωχών συναθρώπων μας, οι οποίοι βρίσκονται σε αποδεδειγμένη δυσκολία ακόμη και στοιχειώδους διαβιώσεως και αφορά τη διανομή δεμάτων τροφίμων σε μηνιαία βάση σε οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 6.000 Ευρώ. Από την ερχόμενη Τρίτη σε 145 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα γίνεται η υποβολή αιτήσεων και η παραλαβή των δικαιολογητικών. Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά κατοίκους Ενοριών που υπάγονται στην Περιφέρεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ανάγκη βοηθείας σε τρόφιμα και πληρούν τα παρακάτω κριτήρια, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην Ενορία της κατοικίας τους, το αργότερο έως 31 Δεκεμβρίου 2017. Για την επιλογή των επωφελούμενων του προγράμματος συνεκτιμώνται, μέσω μοριοδότησης:

1. Κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια επιλογής υποψηφίων:

 • Α) Εισοδηματικά κριτήρια: Για ένα άτομο, 0 έως 6.000 ΕΥΡΩ συν 1.500 ΕΥΡΩ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας, όπως αυτά δηλώνονται στο φετινό εκκαθαριστικό φορολογίας 2016. Εφ’ όσον πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια, η βοήθεια θα δοθεί κατά προτεραιότητα σε:
 • Β) Μονογονεϊκές Οικογένειες
 • Γ) Μισθωτούς/συνταξιούχους
 • Δ) Οικογένειες με περισσότερα προστατευόμενα μέλη
 • Ε) Οικογένειες με περισσότερα άνεργα μέλη
 • Ζ) Οικογένειες με ανάπηρα μέλη

2. Υποχρεωτικά δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι:

 • Α. Αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη (η αίτηση χορηγείται από την Ενορία),
 • Β. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου (για όλους) & Άδεια Διαμονής σε ισχύ (μόνο για αλλοδαπούς Τρίτων Χωρών)
 • Γ. Φετινό Εκκαθαριστικό Φορολογίας Φορολογικού έτους 2016 (για όλους)
 • Δ. Πιστοποίηση διεύθυνσης κατοικίας με αντίγραφο Λογαριασμού ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ ή τηλεφωνίας (κινητής ή σταθερής) στο όνομα του αιτούντα ή συμβόλαιο ενοικίασης κατοικίας σε ισχύ μαζί με λογαριασμό στο όνομα του ιδιοκτήτη (για όλους)
 • Ε. Πρόσφατη ΒΕΒΑΙΩΣΗ Ανεργίας από ΟΑΕΔ για κάθε άνεργο μέλος της οικογένειας
 • ΣΤ΄ Πιστοποιητικό Αναπηρίας σε ισχύ από αρμόδια επιτροπή (μόνο για αναπηρία 67% και άνω)

* Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα δικαιολογητικά θα βρείτε στην αίτηση που χορηγείται από την Ενορία σας

•  Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται μόνο στην Ενορία που ανήκει ο ενδιαφερόμενος
•  Ο κάθε Ναός θα ανακοινώσει τις ημέρες και ώρες που θα διαθέτει τα έντυπα των αιτήσεων και θα παραλαμβάνει τις συμπληρωμένες αιτήσεις και δικαιολογητικά. Οι Ενορίες δεν θα παραλαμβάνουν αιτήσεις χωρίς όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Στην συνάντηση εχουν κληθεί ο Δντής Προσωπικού της Αρχιεπισκοπής π. Αναστάσιος Βλαβιανός, ο Γεν. Δντης του Γεν. Φιλοπτώχου Ταμείου π. Βασίλειος Χαβάτζας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γεν. Φιλοπτώχου Ταμείου: π. Άγγελος Ανθόπουλος, κ. Γεώργιος Ζωγράφος και κ. Ευαγγελία Κοντοσταθάκου, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι της Αρχιεπισκοπής, οι Πρόεδροι των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της Αρχιεπισκοπής και οι υπεύθυνοι Ιερείς αιμοδοσίας.

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Click And Donate ΑΠΟCΤΟΛΗ ΜΚΟ