«Πάω ΜΕΤΑδραση, μου πουν εκεί!»

Metadrasi - METAdrasi step2school

Μετά από μια δύσκολη περίοδο, μικροί και μεγάλοι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία! Η χαρά τους μεγάλη που βρίσκονται πάλι μαζί με τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους! Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και φορώντας τις χρωματιστές τους μάσκες, καθημερινά παρακολουθούν μαθήματα προσπαθώντας να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για την επόμενη μέρα στο σχολείο.

«Πάω ΜΕΤΑδραση, μου πουν εκεί!» ανέφερε με τις λίγες λεξούλες που γνωρίζει στα ελληνικά, αραβόφωνη 9χρονη μαθήτρια στο δάσκαλο της Δ΄ Δημοτικού.

Ήρθε λοιπόν το μικρό κορίτσι στη ΜΕΤΑδραση με εργασία από το σχολείο για να μάθει δύο σελίδες για την κάθοδο των Δωριέων(!). «Ξεκινήσαμε», αναφέρει η Αναστασία δασκάλα της ΜΕΤΑδρασης, «και μετά από δύο ώρες ήξερε να απαντάει σε ερωτήσεις τύπου: Ποιοι ήταν οι Δωριείς και τι είναι η κάθοδος!»

Τρομερή υπομονή, επιμονή και θάρρος έδειξε η μικρή Άζρα*, όπως και όλα τα υπόλοιπα παιδιά που αγωνίζονται καθημερινά για να μάθουν την ελληνική γλώσσα και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σχολείου.

Από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι και σήμερα, η ΜΕΤΑδραση πραγματοποιεί προγράμματα μη τυπικής εκπαίδευσης, που απευθύνονται σε ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες ηλικίας 6-18 ετών. Πρόκειται για μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας (Ελληνικά, Μαθηματικά, Αγγλικά, Γερμανικά) για παιδιά εγγεγραμμένα στην τυπική εκπαίδευση, καθώς και για μαθήματα ελληνικών, αγγλικών και γερμανικών για παιδιά ηλικίας 16-18 ετών, τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα στην τυπική εκπαίδευση.

Η διαδικασία εγγραφής στα μαθήματα είναι ανοιχτή προς όλους τους ενδιαφερόμενους και πραγματοποιείται στα κεντρικά γραφεία της ΜΕΤΑδρασης (25ης Μαρτίου 7, Ταύρος), καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή 10:00-17:00 ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στις διευθύνσεις mkoumianaki@metadrasi.org & ndimitrouka@metadrasi.org.


Οι εκπαιδευτικές δράσεις της ΜΕΤΑδρασης στην Αθήνα για παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες πραγματοποιούνται με τη στήριξη Liu Kuo-Chun Educational Foundation, Hong Kong.

Click And Donate ΜΕΤΑδραση