Ο Ai Weiwei στηρίζει τη ΜΕΤΑδραση – Ειδική προβολή της νέας ταινίας του

Ειδική προβολή της νέας ταινίας «Ανθρώπινη Ροή»
στον κινηματογράφο Ααβόρα, τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου

Η νέα ταινία «Ανθρώπινη Ροή» (“Human Flow”) του παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη και ακτιβιστή Ai Weiwei αποκαλύπτει συγκλονιστικές μαρτυρίες των προσφύγων, ακολουθώντας το ταξίδι τους σε αναζήτηση πατρίδας και μας καλεί να βοηθήσουμε εμπράκτως στηρίζοντας τις δράσεις της ΜΕΤΑδρασης.

Υποψήφια για τον Χρυσό Λέοντα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας και μετά από θερμή υποδοχή στο εξωτερικό, ξεκίνησε να προβάλλεται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, σε διανομή της Seven Films.

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στις 20:00, η Seven Films και ο κινηματογράφος Ααβόρα (Ιπποκράτους 180) διοργανώνουν ειδική προβολή, μέρος των εσόδων της οποίας θα διατεθούν στη ΜΕΤΑδραση.

«…είναι το δικό μου ταξίδι στο να κατανοήσω ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, τις διαφορές που τους χωρίζουν τις διαφορετικές θρησκείες, τις διαφορετικές γλώσσες…» αναφέρει ο καλλιτέχνης σημειώνοντας ότι πρόκειται κυρίως για την προσωπική του εμπειρία την οποία επιθυμεί να μοιραστεί με το κοινό: «…εκτιμώ το κάθε δευτερόλεπτο που βρέθηκα μαζί τους. Είχα την ευκαιρία να τους κοιτάξω στο πρόσωπο, στα μάτια…»

O ανήσυχος δημιουργός Ai Weiwei δεν εστιάζει μόνο στις προσφυγικές ροές που έχουν δημιουργηθεί από το 2009 και την έναρξη του πολέμου στη Συρία, αλλά χαρτογραφεί τις προσφυγικές ροές ανά τον κόσμο, σε έναν πλανήτη που ολοένα και μικραίνει, όπως αναφέρεται στην ταινία του, καθιστώντας αναγκαία την συνύπαρξη των ανθρώπων  ανεξαρτήτου εθνικότητας και θρησκείας.

Οι προβληματισμοί του Ai Weiwei δεν σταματούν στην απεικόνιση της κατάστασης.
Μας παροτρύνει να συμβάλουμε στην προσπάθεια αυτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, επιλέγοντας τη ΜΕΤΑδραση ως την ελληνική οργάνωση που ξεχώρισε με τη διαρκή δυναμική παρουσία της στα σημεία εισόδου των προσφυγικών ροών, προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια μέσα από καινοτόμες δράσεις καθοριστικής σημασίας, με έμφαση στη στήριξη των ασυνόδευτων παιδιών.

 “Where am I supposed to start my new life?” | «Πού πρέπει να ξεκινήσω τη νέα μου ζωή;»
When there is nowhere to go, nowhere is home

Facebook Event

 

Περισσότεροι από 65 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν εκτοπιστεί με τη βία από τα σπίτια τους, στη μεγαλύτερη ανθρώπινη μετατόπιση από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. H «Ανθρώπινη Ροή» είναι ένα επικό ταξίδι για την προσφυγική κρίση από τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο εικαστικό και ακτιβιστή Αϊ Γουέι Γουέι, γυρισμένο σε 23 χώρες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, το Αφγανιστάν, την Τουρκία ως το Μεξικό, η ροή ενός κύματος ανθρώπων που κινούνται συνεχώς προς αναζήτηση καταφυγίου και πατρίδας.

Posted by Flix.gr on Samstag, 10. Februar 2018

Click And Donate ΜΕΤΑδραση