Ολοκληρώθηκε η δράση της προληπτικής στην Κρήτη

Ολοκληρώθηκε η δράση της προληπτικής στην Κρήτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2016

 

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και εθελοντές γιατρούς κι οδοντιάτρους ολοκλήρωσαν το ταξίδι τους στην Κρήτη παρέχοντας δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε 1.242 παιδιά

 

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το ταξίδι του κινητού πολυϊατρείου «Ιπποκράτης» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», από τις 26 Σεπτεμβρίου έως και τις 27 Οκτωβρίου, όπου σε συνεργασία με εθελοντές γιατρούς κι οδοντιάτρου, εξετάστηκαν δωρεάν 1.242 παιδιά πραγματοποιώντας  3.630 ιατρικές εξετάσεις.
 

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ξεκίνησε το οδοιπορικό του στην Κρήτη υλοποιώντας δωρεάν ιατρικές κι οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά διαφόρων ηλικιών με την ανεκτίμητη συμμετοχή και τη συνεργασία των Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων Χανιών, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Λασιθίου, των Νοσοκομείων, των Α’θμιων & Β’θμιων Διευθύνσεων εκπαίδευσης, της Τροχαίας, του Ερυθρού Σταυρού, των Δήμων Χανιών, Ρεθύμνης, Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ιεράπετρας.
 

Πρώτος σταθμός ήταν τα Χανιά όπου από τις 26 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, εξετάστηκαν δωρεάν από εθελοντές γιατρούς/οδοντιάτρους των Χανίων 297 παιδιά, πραγματοποιώντας 924 εξετάσεις.

Δεύτερος σταθμός ήταν το Ρέθυμνο όπου από τις 3 έως και τις 7 Οκτωβρίου, εξετάστηκαν δωρεάν από εθελοντές γιατρούς/οδοντιάτρους του Ρεθύμνου 221 παιδιά, πραγματοποιώντας 624 εξετάσεις.

Τρίτος σταθμός ήταν το Ηράκλειο όπου από τις 10 έως και τις 14 Οκτωβρίου, εξετάστηκαν δωρεάν από εθελοντές γιατρούς/οδοντιάτρους του Ηρακλείου 287 παιδιά, πραγματοποιώντας 819 εξετάσεις.

Τέταρτος σταθμός ήταν ο Άγιος Νικόλαος όπου από τις 17 έως και τις 21 Οκτωβρίου, εξετάστηκαν δωρεάν από εθελοντές γιατρούς/οδοντιάτρους του Λασιθίου 196 παιδιά, πραγματοποιώντας 442 εξετάσεις.

Πέμπτος σταθμός ήταν η Ιεράπετρα όπου από τις 24 έως και τις 27 Οκτωβρίου, εξετάστηκαν δωρεάν από εθελοντές γιατρούς/οδοντιάτρους του Λασιθίου 241 παιδιά, πραγματοποιώντας 821 εξετάσεις.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της δράσης Προληπτικής Ιατρικής, η επιστημονική ομάδα του ΚΑΚΕ Κρήτης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ανέλαβε τη στήριξη αρκετών παιδιών που έχρηζαν περαιτέρω ιατρικής και κοινωνικής στήριξης.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί τη δράση Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά από το 2002 και απευθύνεται πανελλαδικά σε όλα τα παιδιά με έμφαση σε αυτά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και που λόγω οικονομικών ή άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τις 3 κινητές ιατρικές μονάδες του (κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», Ακουολογική/Οφθαλμολογική μονάδα, Οδοντιατρική μονάδα) το 2015 παρείχε δωρεάν 24.749 εξετάσεις προληπτικής ιατρικής σε 15.038 παιδιά. Το α’ εξάμηνο του 2016 παρείχε 8.308 δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε 5.033 παιδιά πανελλαδικά ενώ βρέθηκε και δίπλα στα παιδιά πρόσφυγες μετανάστες παρέχοντας 3.563 εξετάσεις και 4.318 φαρμακευτικά σκευάσματα.


Από το 2013, η κινητήριος δύναμη του οδοιπορικού του «Ιπποκράτη» και των κινητών μονάδων είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust, σε συνεργασία με τις 3 τοπικές εταιρίες του ομίλου Johnson & Johnson, την φαρμακευτική εταιρία Janssen, την Johnson & Johnson καταναλωτικά προϊόντα, και την Johnson & Johnson ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί από καρδιάς, όλους τους υποστηρικτές του που βρέθηκαν δίπλα στη δράση της Προληπτικής Ιατρικής για τα παιδιά της Κρήτης:
 

● Την Εταιρία ΑΝΕΚ LINES & BLUE STAR FERRIES για τις μετακινήσεις

● Την Εταιρία G4S για τη φύλαξη του «Ιπποκράτη»

● Τα Ξενοδοχεία ΚΥΔΩΝ, Porto Veneziano, Arkadi Hotel για τη διαμονή στα Χανιά
● Τον κύριο Μπαλαδάκη Γιώργο για τη φωτογραφική κάλυψη της συνέντευξης τύπου
● Την Εταιρία Chania Sound – Μάνθος Μαραβελάκης για την ηχητική κάλυψη της συνέντευξης τύπου
● Το Ξενοδοχείο AQUILA HOTELS & RESORTS για τη διαμονή στο Ρέθυμνο
● Τα Ξενοδοχεία Galaxy Iraklio Hotel & Capsis Astoria Hotel για τη διαμονή στο Ηράκλειο
● Το Ξενοδοχείο «Πέργκολα» για τη διαμονή στον Άγιο Νικόλαο
● Το Ξενοδοχείο «ASTRON HOTEL»  για τη διαμονή στην Ιεράπετρα


Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Γραφείο τύπου
Τηλ. 210-3306140
press@hamogelo.gr

Click And Donate Χαμόγελο Του Παιδιού