Οι φίλοι μας τα άλογα!

Οι φίλοι μας τα άλογα!

 

Τα παιδιά μας από το σπίτι ημερήσιας φροντίδας του Μύτικα, πραγματοποίησαν μία άκρως ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή εκπαιδευτική επίσκεψη στο «Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας» που βρίσκεται στο Γουδί.


Ενημερώθηκαν από την εκπαιδεύτρια του ομίλου, για τις αρχές της θεραπευτικής ιππασίας. Η θεραπευτική ιππασία, βασίζεται σε εναλλακτικά προγράμματα αποκατάστασης που χρησιμοποιεί το άλογο ως μέσω θεραπείας, βελτιώνοντας την υγεία και την ποιότητα ζωής των ατόμων με φυσική, νοητική και συναισθηματική υστέρηση.


Οι εντυπώσεις ήταν ποικίλες και ο ενθουσιασμός μεγάλος. Παρ’ όλο που δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να ιππεύσουμε, τα παιδιά μας συμμετείχαν ενεργά κάνοντας ερωτήσεις στην εκπαιδεύτρια, ταϊσαν τα άλογα με μήλα που τα είχαμε προμηθευτεί από το σπίτι μας, τα χάιδεψαν, ξεναγήθηκαν στο χώρο του ομίλου και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεραπείες σε παιδιά με αναπηρίες.


Από την πλευρά τους, τα παιδιά μας, τους προσέφεραν ως αναμνηστικό δώρο, τρεις χειροτεχνίες που έφτιαξαν τα ίδια με θέμα τα άλογα, ευχαριστώντας τους γι’ αυτή την ιδιαίτερη εμπειρία που τους χάρισαν.

*Το κείμενο γράφτηκε από τους εργαζόμενους που μεγαλώνουν τα παιδιά μας στα Σπίτια του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 

27/9/2016
 

Click And Donate Χαμόγελο Του Παιδιού