Οι ομάδες της ΜΕΤΑδρασης στη Λέσβο επικεντρώνονται στη στήριξη ευάλωτων ομάδων

Metadrasi - 119161750 3088839834590720 7575261843134147055 n

Από νωρίς σήμερα το πρωί αναχώρησαν για την ενδοχώρα και τα τελευταία ασυνόδευτα παιδιά από τη Μόρια. Άραγε έπρεπε να καεί ο καταυλισμός για να υπάρξει κινητοποίηση για τη μεταφορά των ασυνόδευτων παιδιών στην ενδοχώρα; Μήπως είναι μία ευκαιρία, σε μια στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει τη στήριξή της, να μετακινηθούν και όλα τα υπόλοιπα ασυνόδευτα παιδιά από Λέρο, Κω Σάμο, Χίο και Ορεστιάδα που στο σύνολο τους είναι λιγότερα από 350;

Πίσω στη Μόρια για δεύτερη νύχτα χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται χωρίς κατάλυμα.

Μετά τα ασυνόδευτα παιδιά, οι ομάδες της ΜΕΤΑδρασης επικεντρώνονται στη στήριξη των ευάλωτων ομάδων. Ήδη φιλοξενούμε την πρώτη γυναίκα, μια μητέρα με ένα μωράκι μόλις τριών ημερών! Σήμερα το βράδυ θα φιλοξενήσουμε στους χώρους μας ακόμα 55 ευάλωτες γυναίκες.

Η μεταφορά των ασυνόδευτων παιδιών στην ενδοχώρα μέσα σε ένα 24ωρο, απέδειξε ότι όταν υπάρχει βούληση η Πολιτεία μπορεί πράγματι να κινηθεί άμεσα και αποτελεσματικά. Τώρα, και με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μας δίνεται η ευκαιρία να εξετάσουμε και να δράσουμε άμεσα για τη μεταφορά και των υπόλοιπων παιδιών που ζουν για πολλούς μήνες εγκλωβισμένα στους καταυλισμούς στα υπόλοιπα νησιά και στον Έβρο. Τώρα, είναι η ώρα του συντονισμού και της συνεργασίας των φορέων, αλλά και η ώρα που πρέπει να βάλουμε στην άκρη όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το δράμα της Μόριας.

Click And Donate ΜΕΤΑδραση