Νιγηρία: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξαναχτίζουν το παιδιατρικό νοσοκομείο στο Maiduguri

Νιγηρία: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξαναχτίζουν το παιδιατρικό νοσοκομείο στο Maiduguri

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έφτιαξαν νέες μόνιμες εγκαταστάσεις στο παιδιατρικό νοσοκομείο Gwange στο Maiduguri, στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Stefan Pejovic-MSF

Το παιδιατρικό νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ξεκίνησε τη λειτουργία του για να καλύψει την έλλειψη παιδιατρικών υπηρεσιών στην πόλη. Η περιοχή Gwange είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του Maiduguri, που φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό εσωτερικά εκτοπισμένων με εξαιρετικά χαμηλή παρουσία ανθρωπιστικών φορέων.

«Η τοποθεσία του παιδιατρικού νοσοκομείου Gwange βρίσκεται σε μια από τις φτωχότερες και τις λιγότερο προνομιούχες γειτονιές στο Maiduguri», λέει ο Daniel Teajedor, μηχανικός και υπεύθυνος κατασκευών των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. «Οι βελτιωμένες εγκαταστάσεις ελπίζουμε ότι θα υποστηρίξουν περαιτέρω τις κοινότητες της περιοχής».

Το νοσοκομείο παρέχει φροντίδα σε παιδιά ηλικίας από ενός μηνός έως και 15 ετών και είναι η μόνη δωρεάν παιδιατρική δομή που είναι διαθέσιμη στο Maiduguri, με χωρητικότητα 80 κλινών. Εάν χρειαστεί η χωρητικότητα του νοσοκομείου μπορεί να επεκταθεί σε 200 κρεβάτια χρησιμοποιώντας σκηνές κατά τις περιόδους έξαρσης της ελονοσίας ή για να ανταποκριθεί σε μία επιδημία ιλαράς.

«Το νέο νοσοκομείο προσφέρει καλύτερη υποδομή, περισσότερη άνεση και μπορεί να μετατραπεί σε δομή με δυναμικότητα τρεις φορές παραπάνω κατά τη διάρκεια της μέγιστης έξαρσης της ελονοσίας», λέει ο Teajedor.

Οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αναγκάστηκαν να ολοκληρώσουν το νέο νοσοκομείο σε δύο φάσεις μέσα σε 12 μήνες λόγω της πανδημίας COVID-19. Το νέο κτίριο βρίσκεται μέσα στο κέντρο υγειονομικής περίθαλψης του Υπουργείου Υγείας.

Το 2020, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα περιέθαλψαν 22.648 παιδιά που χρειάστηκαν επείγουσα φροντίδα στο παιδιατρικό νοσοκομείο Gwange, συμπεριλαμβανομένων 11.106 που εισήχθησαν στην αίθουσα εσωτερικών ασθενών. Συνολικά, 10.356 παιδιά υποβλήθηκαν σε θεραπεία για ελονοσία και 268 για ιλαρά. Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2021, οι ομάδες μας στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Gwange έχουν περιθάλψει 10.717 ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων 6.090 που εισήχθησαν στην αίθουσα εσωτερικών ασθενών.

Click And Donate –> ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ