Ινδία: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκινούν νέες δράσεις τους ανταποκρινόμενοι στο δεύτερο κύμα COVID-19

Ινδία: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκινούν νέες δράσεις τους ανταποκρινόμενοι στο δεύτερο κύμα COVID-19

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκινούν επείγουσα παρέμβαση εν μέσω του αυξανόμενου δεύτερου κύματος COVID-19 στη Βομβάη στην πολιτεία Maharashtra της Ινδίας.

Abhinav Chatterjee/MSF

Η πόλη είναι πολύ πυκνοκατοικημένη και οι ελλιπέστατες συνθήκες υγιεινής αποτελούν τριπλή αιτία για τον ιό που αναπαράγεται, μολύνει και εξαπλώνεται γρήγορα.

Καθημερινά οι νέες μολύνσεις σε όλη τη χώρα ξεπερνούν τις 200.000 , με 115.736 νέα περιστατικά να έχουν καταγραφεί στην πολιτεία Maharashtra στις 16 Απριλίου. 

 «Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική», λέει ο Dilip Bhaskaran, συντονιστής της παρέμβασης COVID-19 των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Βομβάη. «Αυτή είναι η μεγαλύτερη έξαρση περιστατικών από την έναρξη της πανδημίας. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι έτοιμοι να επεκτείνουν  περαιτέρω τις υπηρεσίες τους για την υποστήριξη των υγειονομικών δομών που είναι επί του παρόντος υπερφορτωμένες».

Εν τω μεταξύ, οι ομάδες μας εντοπίζουν τα θετικά περιστατικά, διεξάγουν εξετάσεις και προβαίνουν στην κατάλληλη διαλογή  για την πρόληψη των λοιμώξεων και τον έλεγχο για ασθενείς με φυματίωση και πολυανθεκτική φυματίωση στο νοσοκομείο Shatabdi και στην ανεξάρτητη κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Ασθενείς με ταυτόχρονη μόλυνση με COVID-19 και φυματίωση παραπέμπονται για νοσηλεία και θεραπεία στο νοσοκομείο Sewri.

Ασθενείς με COVID-19 χωρίς φυματίωση που χρειάζονται εισαγωγή παραπέμπονται στο ειδικό COVID-19 Κέντρο Υγείας στο νοσοκομείο Bandra Kurla Complex Jumbo.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα παρέχουν περαιτέρω κιτ πρόληψης, συμβουλευτική και τηλεφωνική παρακολούθηση σε ασθενείς υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των ασθενών με φυματίωση, πολυανθετική φυματίωση, διαβήτη και των ηλικιωμένων. Για να διασφαλιστεί η συνέχιση της φροντίδας, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συνεχίζουν να υποστηρίζουν τέσσερα κέντρα υγείας στο M-East Ward (MEW) της Βομβάης.

Από το Σάββατο, 17 Απριλίου, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα άρχισαν να υλοποιούν δράσεις προστασίας, ψηφιακής προώθησης της υγείας και δράσεις για την εξυγίανση νερού και την αποχέτευση στο M-East της Βομβάης. Οι δράσεις θα επεκταθούν περαιτέρω σε πέντε ακόμη δομές υγείας.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ετοιμάζονται να υποστηρίξουν τα τμήματα της Φάσης Ι και ΙΙ στο νοσοκομείο Jumbo του συγκροτήματος Bandra kurla. Τα τμήματα περιλαμβάνουν δύο σετ ειδικών σκηνών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με χωρητικότητα περίπου 1000 κρεβατιών σε κάθε ένα. Έχουν προσληφθεί πέντε επιπλέον γιατροί και πέντε νοσηλευτές για να ενισχύσουν την συγκεκριμένη δράση.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα θα συνεχίσουν να παρέχουν ιατρική και τεχνική υποστήριξη με προμήθειες οξυγόνου και θεραπεία.

Click And Donate –> ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ