Η Καθημερινή δημοσιεύει άρθρο για την ανάδοχη φροντίδα ασυνόδευτων παιδιών

Στο πλαίσιο της δράσης της ΜΕΤΑδρασης «Αναδοχή ασυνόδευτων ανηλίκων» που ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στα μέσα του 2016, μέχρι σήμερα 100 παιδιά έχουν τοποθετηθεί σε 84 οικογένειες.

Δύο από αυτές τις οικογένειες μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία και τα συναισθήματά τους για την αναδοχή: Η πολύτεκνη οικογένεια της Ευτυχίας Μίχου που συμμετέχει από το 2017 στο πρόγραμμα βραχυπρόθεσμης αναδοχής ασυνόδευτων ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης, έχει ήδη φιλοξενήσει έντεκα παιδιά από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράν.

«Είμαι Μικρασιάτισσα στην καταγωγή και έχω βιώματα από τους πρόσφυγες παππούδες μου, η ιδέα να γίνω ανάδοχος σε ένα προσφυγόπουλο, μου φάνηκε εξαιρετικά οικεία», δηλώνει χαρακτηριστικά η Αργυρώ, που ανέλαβε την αναδοχή ενός τρίχρονου κοριτσιού από το Αφγανιστάν.

Διαβάστε το άρθρο της Καθημερινής, εδώ.


Η δράση «Αναδοχή ασυνόδευτων ανηλίκων» ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη στήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη στο πλαίσιο χρηματοδότησης του ΕΕΑ Grants και συνεχίστηκε με τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκή Επιτροπής.

Click And Donate ΜΕΤΑδραση