Η ιστορία της Γκρέις

Η ιστορία της Γκρέις

50 χρόνια τώρα είμαστε δίπλα σε γυναίκες όπως η Γκρέις. Τις βλέπουμε να προσπαθούν, να αγωνίζονται, να ονειρεύονται και εμείς τους παρέχουμε φροντίδα. Αφιερώνουμε το μήνα Μάρτιο και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε όλες τους.

Shiho Fukada/Panos

«Η Γκρέις μπήκε πολύ αναστατωμένη στην αίθουσα επειγόντων, στο νοσοκομείο μας στο Νότιο Σουδάν. Το νεογέννητο μωρό της ήταν άρρωστο και αρνιόταν να θηλάσει. Η εξέταση έδειξε νεογνικό τέτανο, μια ασθένεια κοινή αλλά επικίνδυνη για τα νεογνά.

Θεραπεία δεν υπάρχει αλλά μπορεί να προληφθεί εφόσον η μέλλουσα μητέρα εμβολιαστεί στην εγκυμοσύνη. Η Γκρέις, όμως, δεν είχε εμβολιαστεί και τώρα το μωρό της κινδύνευε.

Το 10% με 60% των μωρών με νεογνικό τέτανο έχει ελπίδες να επιβιώσει, μόνο όμως εάν λάβει νοσοκομειακή περίθαλψη.

Το αγοράκι της Γκρέις είχε πολύ υψηλό πυρετό. Του χορηγήσαμε αντιβιοτικά, φροντίσαμε να τρέφεται με ένα σωληνάκι, χρησιμοποιήσαμε μέχρι και πάγο για να ρίξουμε τον πυρετό. Και ευτυχώς, σιγά σιγα ο μικρός άρχισε να ανταποκρίνεται. Σε λίγες μέρες ανάρρωσε και η Γκρέις τον πήρε σπίτι».

Νιλ Σέγκερς, μαία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Νότιο Σουδάν

 

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, με εκπαιδευμένο προσωπικό, παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες μητρικής υγείας οι οποίες περιλαμβάνουν: προγεννητική, μεταγεννητική και νεογνική φροντίδα, χειρουργικές υπηρεσίες, επείγουσα μαιευτική, οικογενειακό προγραμματισμό, πρόληψη μετάδοσης του ιού HIV από τη μητέρα στο παιδί.

Το 2019 βοηθήσαμε να γεννηθούν συνολικά 330.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις γυναίκες που μας έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο, χρειαζόμαστε τη δική σου βοήθεια.

Δες εδώ πώς μπορείς να βοηθήσεις

Click And Donate –> ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ