Η επίσκεψη των φίλων μας από τη Γερμανία στο Σπίτι μας!

Η επίσκεψη των φίλων μας από τη Γερμανία στο Σπίτι μας!

 

Όπως και πέρσι τέτοιο καιρό, έτσι και φέτος υποδεχθήκαμε στο Σπίτι μας κάποιους φίλους μας από τη Γερμανία, τον κον Claus Lehner και τη σύζυγό του κα Reyes Laura. Μαζί τους ο κος Δημήτρης Πατίκας και η εθελόντρια του οργανισμού μας κα Γκατζέλη Σίσσυ που είχε πραγματοποιήσει εξ’αρχής τη σύνδεση τους μαζί μας.


Ο κος Lehner με τη σύζυγο του, είχαν εξασφαλίσει τον περσινό χειμώνα το πετρέλαιο θέρμανσης για δύο Σπίτια του Χαμόγελου προκειμένου τα παιδιά να έχουν ένα ζεστό Σπίτι γεμάτο θαλπωρή. Φέτος μας υποστηρίζουν και πάλι οικονομικά για την κάλυψη της ίδιας σημαντικής ανάγκης.

 

Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για αυτούς τους ανθρώπους ήταν η πρόσκληση στο Σπίτι μας στη Θεσσαλονίκη και φέτος!


Η επίσκεψη τους συνέπεσε με το σχόλασμα των παιδιών του Σπιτιού μας από τα σχολεία τους. Τα παιδιά ξεχύθηκαν στο playroom και μικροί – μεγάλοι έγιναν μια παρέα! Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά…. όλες οι γλώσσες με πιο ξεχωριστή αυτή του σώματος να νοηματοδοτεί όλα όσα δεν μπορούν να ειπωθούν! Ένα χάδι, ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά….


Η κα Laura είχε ετοιμάσει μια υπέροχη έκπληξη για τα παιδιά! 28 χειροποίητα μαξιλαράκια με παιδικές φιγούρες και ραμμένο το όνομα κάθε παιδιού επάνω αποτέλεσαν ένα αξέχαστο δώρο που θα τους συντροφεύει λίγο πριν κοιμηθούν.


Μετά κάτσαμε όλοι μαζί για φαγητό το μεσημέρι, συζητήσαμε τα νέα της καθημερινότητας, της καινούριας σχολικής χρονιάς, εξασκηθήκαμε στα αγγλικά και στα γερμανικά μας, γελάσαμε και περάσαμε υπέροχα.


Αποχαιρετίσαμε τους φίλους μας ανυπομονώντας για την επόμενη συνάντηση μας!


«Το ευχαριστώ» είναι λίγο….!


Εις το επανιδείν!

*Το κείμενο γράφτηκε από τους εργαζόμενους που μεγαλώνουν τα παιδιά μας στα Σπίτια του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 

5/10/2016
 

Click And Donate Χαμόγελο Του Παιδιού