Η εκπαίδευση συνεχίζεται στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της ΜΕΤΑδρασης στη Χίο

Η περίοδος του lockdown που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τα παιδιά, πόσο μάλλον για τα προσφυγόπουλα που διαμένουν σε καταυλισμούς και οι μετακινήσεις τους περιορίζονται ακόμα περισσότερο. Ειδικά γι’ αυτά τα παιδιά, η συμμετοχή τους στην Εκπαίδευση και η διατήρηση έστω και ενός μικρού βαθμού «κανονικότητας» της καθημερινότητάς τους, έχουν τεράστια σημασία.

Έτσι, όπως και στο πρώτο lockdown, η ομάδα Εκπαίδευσης στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της ΜΕΤΑδρασης στη Χίο, επανέφερε άμεσα μετά το δεύτερο κλείσιμο των σχολείων της χώρας, τη διαδικασία διανομής φύλλων εργασίας.

Μαθητές από 6 έως 17 χρόνων, χωρισμένοι ανά ηλικιακή ομάδα, προσέρχονται σε προγραμματισμένες ημέρες και ώρες στο αίθριο του Εκπαιδευτικού Κέντρου. Φορώντας τις μάσκες τους, κρατώντας αποστάσεις και γεμάτοι λαχτάρα για μάθηση, παραλαμβάνουν το εκπαιδευτικό υλικό ενώ παράλληλα επιστρέφουν προς διόρθωση το προηγούμενο που έχουν συμπληρώσει.

Παράλληλα, οι λίγοι «τυχεροί» μαθητές που διαθέτουν κινητό και πρόσβαση στο διαδίκτυο, υποστηρίζονται μαθησιακά και μέσω online εφαρμογών.

Για ακόμα μία φορά, μαθητές και εκπαιδευτικοί δίνουν το παράδειγμα για το πώς μπορούν, με θέληση, αποφασιστικότητα και δημιουργικότητα, να ξεπεραστούν τα εμπόδια ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

▶️ Οι Εκπαιδευτικές Δράσεις για παιδιά στα νησιά πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Click And Donate ΜΕΤΑδραση