Ημερίδα «Εκπαίδευση και Εθελοντισµός: Κίνητρα, Προκλήσεις & Οφέλη»

«Ο εθελοντισμός δεν περιορίζεται απλώς σε μια κοινωνική προσφορά. Είναι πηγή εξέλιξης για τον άνθρωπο, τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο», αναφέρει η Ματούλα, εθελόντρια της ΜΕΤΑδρασης.

Από την ίδρυση της ΜΕΤΑδρασης μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 1.110 εθελοντές έχουν εγγραφεί στο μητρώο της Οργάνωσης. Δράσεις όπως τα μαθήματα ελληνικών και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους Step2School, ξεκίνησαν να υλοποιούνται με την αποκλειστική συνεισφορά τους. Θέλοντας να αναδείξουμε την πολύτιμη βοήθεια, αλλά και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εθελοντές στα προγράμματα της εκπαίδευσης, την Πέμπτη 13 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τίτλο «Εκπαίδευση και Εθελοντισµός: Κίνητρα, Προκλήσεις & Οφέλη».

Στην ημερίδα, η πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης, Λώρα Παππά ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές για την πολύτιμη προσφορά τους, ενώ η αντιδήμαρχος κ. Δασκαλάκη, στον σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων, επισήμανε τη σπουδαιότητα του έργου των εθελοντών για όλες της οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών. Στη συνέχεια, τα τμήματα εθελοντών και εκπαίδευσης πραγματοποίησαν παρουσιάσεις ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων.

Τη σκυτάλη πήραν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, οι εθελοντές μας, με τις συγκινητικές, ανθρώπινες αφηγήσεις τους: Μίλησαν για τις εμπειρίες τους, τη συμβολή και τη στήριξη της ΜΕΤΑδρασης στο έργο τους, τις προκλήσεις και τις δυσκολίες, το θετικό αντίκτυπο του εθελοντισμού σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Αλλά πάνω απ’ όλα, τόνισαν πόσο σημαντική είναι η αναγνώριση του έργου τους από τους μαθητές τους. «Μέχρι σήμερα λαμβάνω συγκινήσεις βλέποντας του μαθητές μου όχι απλά να “μαθαίνουν γράμματα” αλλά να μαθαίνουν πώς να επιβιώνουν και να ανταπεξέρχονται σε μια πραγματικότητα άγνωστη σε αυτούς, στην ελληνική πραγματικότητα. Προσφέροντας ένα τέτοιο δώρο, μόνο ευγνώμων μπορεί να είναι κανείς για τη συνεισφορά του ως εθελοντής», είπε χαρακτηριστικά η Ειρήνη, εθελόντρια εκπαιδευτικός.

Click And Donate ΜΕΤΑδραση