Ευχές που θα σώσουν εκατομμύρια ζωές το 2019

Έφτασε η εποχή του χρόνου που κάνουμε τις ευχές μας για τη νέα χρονιά!

Στην ομάδα της Εκστρατείας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την Πρόσβαση σε Βασικά Φάρμακα ανυπομονούμε να αδράξουμε τις νέες ευκαιρίες που θα φέρει το 2019 για μεγάλες προόδους στην εξασφάλιση προσιτής πρόσβασης στην ιατρική καινοτομία για όλους.

Με το έργο μας θα ασκήσουμε πίεση ώστε οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα να έχουν τα εργαλεία που χρειάζονται προκειμένου να παρέχουν την καλύτερη ιατρική φροντίδα σε όσους ωφελούνται από τα προγράμματά μας και θα προετοιμάσουμε το έδαφος ώστε οι υπόλοιποι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση στα φάρμακα, τα εμβόλια και τις εξετάσεις που χρειάζονται.

Φέτος, είκοσι χρόνια αφότου οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκίνησαν να παρέχουν θεραπεία σε ασθενείς με HIV, τα παιδιά με HIV δεν έχουν ωφεληθεί ακόμα από την επανάσταση της αντιρετροϊκής θεραπείας. Είναι ένας τομέας στον οποίο επιδιώκουμε να σημειωθεί επειγόντως πρόοδος.

Καθώς ο Έμπολα θερίζει για άλλη μια φορά στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε εμβόλιο για την προστασία των ανθρώπων. Πρέπει όμως να αναπτυχθούν, να δοκιμαστούν και να εγκριθούν περισσότερα φάρμακα και εμβόλια.

Οι άνθρωποι με ανθεκτική φυματίωση εξακολουθούν να υποβάλλονται σε μακροχρόνια και συχνά τοξική θεραπεία για να νικήσουν τη νόσο. Σήμερα υπάρχουν καλύτερα, ασφαλέστερα και αποτελεσματικότερα φάρμακα κατά της φυματίωσης, όμως η τιμή τους παραμένει πολύ υψηλή για όσους τα έχουν ανάγκη. Το 2019, θα φροντίσουμε να ακουστεί η φωνή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και θα πιέσουμε τις εταιρείες να μειώσουν τις τιμές, έτσι ώστε πολύ περισσότεροι ασθενείς με ανθεκτική φυματίωση να έχουν πρόσβαση στη θεραπεία που χρειάζονται.

Καθώς έφευγε το 2018, υποδεχτήκαμε μια νέα, απλή αγωγή για ανθρώπους με την ασθένεια του ύπνου, χάρη στη σκληρή δουλειά των συναδέλφων μας στην DNDi, οι οποίοι έδειξαν ότι υπάρχει ένας διαφορετικός τρόπος ιατρικής έρευνας και ανάπτυξης, σημαντικά πιο οικονομικός συγκριτικά με το κόστος που ισχυρίζονται οι φαρμακευτικές εταιρείες ότι έχει η ανάπτυξη ενός νέου φαρμάκου.   

«Αλλαγή, όχι φιλανθρωπία»: αυτή ήταν η έκκληση που έκανε ο Δρ Τζέιμς Ορμπίνσκι όταν παρέλαβε το Νόμπελ Ειρήνης το 1999 εκ μέρους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Τα χρήματα που συνόδευαν το βραβείο χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της Εκστρατείας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την Πρόσβαση σε Βασικά Φάρμακα. Είκοσι χρόνια μετά, αυτή η έκκληση για αλλαγή εξακολουθεί να κινητοποιεί όλους εμάς στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για να κάνουμε τα φάρμακα που σώζουν ζωές προσβάσιμα για όλους όσοι τα χρειάζονται, ανεξάρτητα από το πού γεννιούνται ή πού ζουν.

Κάντε εγγραφή στο μηνιαίο Newsletter των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για να ενημερώνεστε για το έργο μας όλη τη χρονιά, αλλά και για να συμβάλετε σε αυτό!

Click And Donate –> ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ