«Δεν είμαστε ρατσιστές στα Καμένα Βούρλα»

Metadrasi - PR 1 10 2020 c

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1/10/2020

«Δεν είμαστε ρατσιστές στα Καμένα Βούρλα»
«Πόσο κρίμα μια μικρή μερίδα ανθρώπων να μας χαρακτηρίζει όλους ως κοινωνία».

Στον απόηχο των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στα Καμένα Βούρλα με την άφιξη των 39 ασυνόδευτων ανηλίκων για την προσωρινή τους φιλοξενία σε ξενοδοχείο της πόλης, η ΜΕΤΑδραση θέλει να αναδείξει τους αφανείς δεκάδες ανθρώπους που διαφωνούν με τον στιγματισμό της πόλης τους. Να δώσει φωνή σε όλους εκείνους που, αθόρυβα και με απλές και πολύ ανθρώπινες χειρονομίες, έδειξαν τη συμπαράστασή τους στα παιδιά.  

Το γραπτό μήνυμα που λάβαμε από κάτοικο της περιοχής που συνόδευε συμβολική δωρεά, μας συγκίνησε όλους και πιστεύουμε ότι εκφράζει το αίσθημα εκατοντάδων άλλων κατοίκων: «Για τα παιδιά στα Καμένα Βούρλα. Πόσο κρίμα μια μικρή μερίδα ανθρώπων να μας χαρακτηρίζει όλους ως κοινωνία. Δεν είμαστε ρατσιστές στα Καμένα Βούρλα. Συγχαρητήρια για το έργο σας».  

Από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να δημοσιοποιούνται τα γεγονότα με τις ακραίες αντιδράσεις και μέχρι και σήμερα, δεχόμαστε καθημερινά δεκάδες τηλεφωνήματα και μηνύματα από κατοίκους της περιοχής, αλλά κι από άλλες περιοχές της Ελλάδα, που μας εκφράζουν τη λύπη τους για όσα συνέβησαν στα Καμένα Βούρλα και μας ρωτάνε με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να βοηθήσουν και να συμπαρασταθούν στα παιδιά. Την πρώτη ημέρα μάλιστα, δεχθήκαμε τηλεφώνημα από μία κάτοικο των Καμένων Βούρλων η οποία κλαίγοντας ζητούσε συγγνώμη για τη συμπεριφορά αυτής της μικρής μερίδας των συμπολιτών της!  

Ιδιώτες, με δική τους πρωτοβουλία, επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο και αφού ρώτησαν τι χρειαζόμαστε για τα παιδιά πήγαν και αγόρασαν κρουασάν, παιχνίδια και άλλα πράγματα. Κυρίες της τοπικής κοινωνίας έστειλαν ολόκληρες κούτες με μπισκότα, ενώ μια άλλη κυρία ήρθε με το σκυλί της για να παίξουν τα παιδιά. Ο Εκδόσεις Πατάκη δώρισαν 39 αντίτυπα του δίγλωσσου (ελληνικά-αραβικά) βιβλίου «Το Βατραχέλι». Όταν χρειάστηκε να πάμε δύο παιδιά που είχαν μυοσκελετικά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας, όλο το προσωπικό προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει. Τα στελέχη του αστυνομικού τμήματος βρίσκονται στο πλευρό μας. Τοπικές οργανώσεις προσφέρουν τη βοήθειά τους με εκπαιδευτικό υλικό, ρούχα, παιχνίδια, τρόφιμα.  

Και αυτά είναι μόνο κάποια ελάχιστα παραδείγματα της συγκινητικής αντίδρασης του κόσμου. «Είναι το άλλο πρόσωπο της πόλης που έχουμε χρέος να αναδείξουμε. Πρέπει να καταπολεμηθεί ο στιγματισμός της πόλης και εύχομαι να τα καταφέρουμε στο ελάχιστο διάστημα που απομένει μέχρι να φύγουν τα παιδιά» λέει η πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης, Λώρα Παππά. 

Metadrasi - PR 1 10 2020 a

Κατεβάστε το .zip με το κείμενο και τις φωτογραφίες.

Click And Donate ΜΕΤΑδραση