Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την άγρια δολοφονία τριών συναδέλφων μας στην Αιθιοπία

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την άγρια δολοφονία τριών συναδέλφων μας στην Αιθιοπία

Σήμερα είναι μια μέρα πένθους μετά την επιβεβαίωση του θανάτου τριών συναδέλφων μας που εργάζονταν στο Τιγκράι. Η Maria Hernandez, συντονίστρια του προγράμματος έκτακτης ανάγκης, ο Yohannes Halefom Reda, βοηθός συντονιστή και ο Tedros Gebremariam Gebremichael οδηγός, ταξίδευαν την Πέμπτη το απόγευμα όταν χάσαμε την επαφή μαζί τους. Την επόμενη μέρα το πρωί το όχημα βρέθηκε άδειο και λίγα μέτρα μακριά, τα άψυχα σώματά τους.

MSF

Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν τη θλίψη, το σοκ και την οργή μας απέναντι σε αυτήν την τρομερή επίθεση, ούτε λόγια να καταπραΰνουν την απώλεια και τα δεινά των οικογενειών και των αγαπημένων τους προσώπων στους οποίους εκφράζουμε τη βαθιά μας συμπάθεια και συμπαράσταση και τη βαθιά μας λύπη. 

Καταδικάζουμε έντονα αυτήν την επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διερευνήσουμε τι συνέβη. Η Μαρία, ο Γιοχάνες και ο Τέντρος βρίσκονταν στο Τιγκράι παρέχοντας βοήθεια σε ανθρώπους και είναι αδιανόητο ότι πλήρωσαν με τη ζωή τους για αυτό. Είμαστε σε στενή επαφή με τις οικογένειές τους και ζητάμε τον απόλυτο σεβασμό και την ιδιωτικότητα σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή.

Η Maria Hernandez, 35 ετών, από τη Μαδρίτη, ξεκίνησε να εργάζεται στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα το 2015 στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και έκτοτε εργάστηκε στην Υεμένη, το Μεξικό και τη Νιγηρία. Ο Yohannes Halefom Reda, βοηθός συντονιστής, ήταν 31 ετών από την Αιθιοπία και εντάχθηκε στον οργανισμό τον Φεβρουάριο. Ο Tedros Gebremariam Gebremichael, 31 ετών, επίσης από την Αιθιοπία, ήταν οδηγός και εργαζόταν στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα από το Μάιο.

Ο θάνατος της Μαρίας, του Γιοχάνες και του Τέντρος είναι ένα καταστροφικό πλήγμα για όλους εμάς που εργαζόμαστε για την οργάνωση, τόσο στην Αιθιοπία όσο και σε άλλες χώρες όπου δραστηριοποιούνται οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε όλο τον κόσμο. Μοιραζόμαστε ένα βαθύ αίσθημα θλίψης, οργής και απογοήτευσης και λυπούμαστε βαθιά για τις οικογένειές τους.

 

Click And Donate –> ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ