Ανακοίνωση για την απώλεια ενός σπουδαίου οραματιστή και ξεχωριστού ανθρώπου

Το Γραφείο και όλο το προσωπικό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους του Τζανέτου Αντύπου και όλους τους συνεργάτες του στην PRAKSIS.

Η απώλεια του Τζανέτου Αντύπα, ενός μεγάλου οραματιστή και πρωτοπόρου στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αρωγή των πιο αδύναμων συνανθρώπων μας, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Ως αγωνιστής, ιδρυτής και πρόεδρος της PRAKSIS αλλά και ως άνθρωπος αντιμετώπιζε με την ίδια συνέπεια, το ίδιο πάθος, το ίδιο χαμόγελο και την ίδια δημιουργικότητα καθετί με το οποίο καταπιανόταν. Ήταν το σθένος, το πείσμα και το όραμά του που συνέβαλαν καθοριστικά στο πολύτιμο έργο της PRAKSIS μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις, που ανάμεσα σε άλλα, ενέπνευσαν και άνοιξαν δρόμους στον αγώνα της στήριξης των προσφύγων στη χώρα.

Το έργο που άφησε πίσω του και η ομάδα του στην PRAKSIS είναι η παρακαταθήκη και η ελπίδα για τη συνέχεια των προσπαθειών του αλλά και οδηγός για όλους όσους αγωνίζονται για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Ο Τζανέτος Αντύπας (αριστερά) κατά την επίσκεψη του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Filippo Grandi, σε ξενώνα της PRAKSIS για ασυνόδευτα παιδιά, τον Αύγουστο του 2016.

« Επιστροφή

Click And Donate Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες