Ένταξη στην αγορά εργασίας με τη βοήθεια του προγράμματος Stepping Stone

Metadrasi - METAdrasi stepping stone

«Αγαπάω πάρα πολύ τη δουλειά μου και έχω καλές σχέσεις με όλους τους συναδέλφους μου. Δεν θα μπορούσα να βρω μια τόσο καλή δουλειά χωρίς τη στήριξη των ανθρώπων της ΜΕΤΑδρασης. Τους ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια και την καθοδήγηση».

Αυτό ήταν το συγκινητικό μήνυμα που μας έστειλε ο Φαρχάντ*, αναγνωρισμένος πρόσφυγας από το Ιράν. Στην Ελλάδα έφτασε το 2017, μέσα στη λεγόμενη «προσφυγική κρίση». Ζούσε στην Αθήνα, αγάπησε την πόλη και την χώρα, αλλά είχε μεγάλη ανάγκη να βρει μια δουλειά. Παρά τις σπουδές του και την πολυετή προϋπηρεσία του ως web developer στην πατρίδα του, εδώ δυσκολευόταν πολύ να βρει μια οποιαδήποτε εργασία. Έτσι, απευθύνθηκε στη ΜΕΤΑδραση στο πλαίσιο του προγράμματος Stepping Stone. Με προσήλωση και συνέπεια συμμετείχε στις συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής μέχρι που τελικά κατάφερε να ενταχθεί στην αγορά εργασίας και μάλιστα σε τομέα που επιθυμούσε και είχε προϋπηρεσία. Ο Φαρχάντ πλέον εργάζεται με σύμβαση αορίστου χρόνου ως web developer!

Του ευχόμαστε καλή δύναμη!

* Το όνομα έχει αλλάξει για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.


Το πρόγραμμα Stepping Stone αποτελεί μία καινοτόμο δράση που στόχο έχει την εργασιακή ενίσχυση προσφύγων και μεταναστών μέσω της επαγγελματικής συμβουλευτικής. Αποσκοπεί στην ενδυνάμωση και την ένταξη στην ελληνική κοινωνία μέσω της καλλιέργειας επαγγελματικών δεξιοτήτων και της ισότιμης συμμετοχής στην αγορά εργασίας.

To πρόγραμμα υλοποιείται με τη στήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Click And Donate ΜΕΤΑδραση