Άνεμος ανανέωσης και δημιουργικότητας στη Δομή της Χίου

Metadrasi - Τοιχογραφίες 2

Άνεμος ανανέωσης και δημιουργικότητας επικρατεί τον τελευταίο καιρό στη Μεταβατική Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης στη Χίο.

Χρώματα, πινέλα, σκαφάκια και διαλυτικά στήθηκαν με σκοπό να ομορφύνουν το σπίτι μας. Πολύωρη και επίπονη ήταν η διαπραγμάτευση των αυτοσχέδιων συνεργείων των μικρών μας ελαιοχρωματιστών για την επιλογή των τελικών σχεδίων και χρωμάτων για τη δημιουργία τοιχογραφιών. Η απεικόνιση της φύσης με δέντρα, λουλούδια, πεταλούδες και μέλισσες επικράτησε έναντι άλλων προτάσεων και οι εργασίες ανανέωσης ξεκίνησαν. Στον πυρετό της δημιουργικότητας στρώθηκαν τα προστατευτικά στο πάτωμα, πέρασαν οι χαρτοταινίες στα σοβατεπιά, έγιναν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για να ξεκινήσει η αποτύπωση των σχεδίων στους τοίχους. Όλα τα παιδιά συμμετείχαν, άλλα ζωγράφιζαν, άλλα σχεδίαζαν, όμως όλα έκαναν συχνά ένα-δύο βήματα πίσω για να θαυμάσουν το αποτέλεσμα.

Πλέον όλοι μας, με υπερηφάνεια αντικρίζουμε το καταπληκτικό έργο των παιδιών και αναρωτιόμαστε πόσα ακόμα μπορούν να καταφέρουν!


Από τον Ιούνιο του 2020, οι Μεταβατικές Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης στη Σάμο και στη Χίο χρηματοδοτούνται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants) για την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος «Άσυλο και Μετανάστευση».

Funded by EEA and Norway Grants
Fund operated by ΣΟΛ Crowe and HumanRights360

Click And Donate ΜΕΤΑδραση